Новини на ВІККАВіККА-новиниУ суботу в місті провели перший пивний фестиваль

У суботу в місті провели перший пивний фестиваль

-

- Advertisment -

«Октоберфест» по-черкаськи. У суботу в місті провели перший пивний фестиваль. Під час народних гулянь випили три тисячі літрів напою. Охочі його посмакувати зібралися в парку «50-річчя». Там змагалися в конкурсах, танцювали, співали та розіграли річний запас пива. За що черкасці люблять цей хмільний напій – на святі дізнавалася Ірина Гришко.

Біля фестивального майданчика аж курява здіймається. Черкасці поспішають відчути смак пива. Для них в парку облаштували 30 наметів, де продають 20 сортів хмільного напою. Так у місті започаткували свій «Октроберфест».
Олександр Радуцький, організатор фестивалю, директор КП «Дирекція парків»: «Нащо видумувати велосипед, коли можна традиції з Німеччини перенести в Черкаси. Полюбляють у нас пиво, тому ми організували такий захід, щоб показати, як правильно пити пиво».
Організувати свято «Дирекції парків» допомогли професіонали, працівники PR-агенції «ОСА».
Марина Волошенко, організатор фестивалю: «Ми допомогли зі сценарієм, пошуком яскравих героїв. Дуже приємно, що долучилася німецька діаспора, дякуємо танцювальному колективу «Артанія», який показав національні танці. Вийшло дуже колоритно».
Біля кожного намету розмістили дерев’яні стійки. Смакуючи пиво, відвідувачі спостерігати за дійством на сцені. На неї запрошували спритних пивоманів для участі в різноманітних конкурсах. Ті за перемогу діставали пиво. У торгах на аукціоні за річний запас напою переміг чоловік, який не поскупився віддати за подарунок 1600 гривень.

Олег Гаращенко, переможець аукціону: «Зарплату отримав. Я сам, куди її витрачати… Чому б і не на це? Запрошу друзів на футбол із пивом».
Поки на сцені розважаються, у наметах вправляються в кулінарному мистецтві. Українські німці готують німецькі страви: до пива та не тільки.
Наталія, відвідувачка: «Зацікавили майстер-класи німецьких страв. М’ясний та яблучний штруделі, ми дізналися рецепти, це насправді дуже цікаво».
Розповідали на фестивалі і про традиції. Німці п’ють пиво лише з мідних кухлів, закусують білими сосисками та брецелем – бубликом із сіллю. Пити до обіду там вважається поганим тоном. Найвидовищніше свято пива – це мюнхенський «Октроберфест». Щороку на ньому, розповідає керівник Центру німецької культури Черкас Ольга Панкратьєва, випивають 7 мільйонів літрів пива.
Ольга Панкратьєва, керівник Центру німецької культури в м. Черкаси: «Коли Людовік ІІ та Тереза одружувалися, вони викотили бочку пива на свято. Так почалися всі пивні фести».
Чимало відвідувачів свята зізналися, що мріють потрапити на німецький фест, тож свято в рідному місті вітають. Адже пиво полюбляють.
Руслан, відвідувач: «За те, що піднімає настрій. На вихідних або після роботи збираємося з друзями».
Анна, відвідувачка: «Пиво люблю за його смак і можливість поспілкуватися, посидіти з друзями та відпочити».
На новому фестивалі випили 3 тисячі літрів пива. Організатори обіцяють зробити захід традиційним.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Побиття ветерана у Смілі: справа перебуває під контролем

Справа із побиттям ветерана у Смілі тримається під контролем поліції і народного депутата України Олександра Завітнєвича. «Як і обіцяв, тримаю...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x