Новини на ВІККАВіККА-новиниУчительську базу відпочинку в Дахнівці невдовзі можуть повернути місту

Учительську базу відпочинку в Дахнівці невдовзі можуть повернути місту

-

- Advertisment -

Війна за узбережжя. Вчительську базу відпочинку в Дахнівці невдовзі можуть повернути місту. Вже завтра має відбутися засідання Київського апеляційного суду. Нагадаємо, за півсотні будиночків у Дахнівці змагаються департамент освіти та дачний кооператив «Дніпро». Приватники вже понад десятиліття вважають майже 2 га прибережної території своїми. Хоча судами встановлено: ще наприкінці 90-их земля передана в довічне користування департаменту освіти, тож учительська база має належати громаді міста. Нові обставини справи в наших кореспондентів.

Уже понад 10 років триває війна за 2 га вчительської землі в Дахнівці. Базу відпочинку біля Дніпра на початку 70-их спільними зусиллями зводили освітянська профспілка разом із педагогами. Вже за кілька десятиліть 54 дерев’яні будиночки стали каменем спотикання для людей, що в них відпочивають, і міської влади. Перші заявляють: вони власноруч будували ці будинки, а тому мають повне право жити в них, останні ж твердять: нині базою володіють сторонні.

Андрій Більда, депутат Черкаської міськради (група «Партії вільних демократів»): «Донька батьків-учителів, донька вчителя, син учителя. І фактично половина цього списку – це люди, які є родичами вчителів. Невідомо, хто ці вчителі, в яких школах вони працювали, яким чином ці родичі працівників освіти мають право розпоряджатися майном, яке належить громаді міста».

Чвари почалося у 2003 році, коли тодішній очільник управління освіти Анатолій Депутат і щойно створене громадське об’єднання «Кооператив «Дніпро»» уклали договір про спільну діяльність. У 2007-му прокурор Придніпровського району висуває протест проти цього договору. А щодо Анатолія Депутата порушує кримінальну справу за перевищення ним владних повноважень. Бо той фактично сприяв зміні форми власності бази відпочинку, тож не мав права списувати з балансу шкіл непридатні для користування будиночки й передавати їх членам кооперативу.

Нині прокурор, який займався цим питанням, деталей справи не пам’ятає, бо давно працює в іншому відомстві.

Юрій Заплотинський, колишній прокурор Придніпровського району м. Черкаси: «Особисто я цим питанням не займався. Займалися мої помічники. У мене тих позовів і протестів було скільки, що дай, Боже, щастя-здоров’я. Якби я там працював, підняв би всю цю переписку й тоді щось би говорив. А без документів я вам нічого сказати не можу».

Деталей не знають і наступники Юрія Заплотинського, адже всі документи реагування прокурора Придніпровського району знищені ще наприкінці 2009-го. Кримінальну справу проти колишнього керівника освіти Придніпровський районний суд постановив закрити ще у 2011 році, мотивуючи рішення 48 статтею Кримінального кодексу.

Стаття 48. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки: «Особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час кримінального провадження внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною».

Сам Анатолій Депутат стверджує, що не передавав учительські будиночки у приватні руки, бо й сам вважає це нелогічним і незаконним кроком. Він стверджує: кооператив, який наразі володіє будиночками, оформлено не за адресою вчительської бази. Мовляв, ця громадська організація має фіктивні документи. Колишній чиновник переконує: посприяв цьому не він, а Свидівська сільська рада.

Анатолій Депутат, колишній керівник управління освіти: «Я відношення до виділення Свидівською сільською радою землі маю таке, як Папа Римський до космосу. Депутати Свидівської сільської ради подумали, отримали вказівку якусь від учителів, які там жили, скасовують рішення, яке колись було ухвалене про надання цієї землі в довічне користування, і передають цю землю кооперативу, який був зареєстрований не за адресою цієї бази, а на приватну особу в Дахнівці».

Крапку в цій справі вже завтра має поставити Київський апеляційний суд.

Наталя Даньковська, депутат Черкаської міськради (група «Партії вільних демократів»): «Міською радою подано низку позовів. Справа доходила кілька разів до вищої інстанції, Вищого адміністративного суду. Наскільки мені відомо, щодо нерухомості вже поставлена крапка й визнано свідоцтво про право власності на кооператив «Дніпро» незаконним».

Якщо служителі Феміди ухвалять рішення на користь міста, депутати обіцяють, що на базі вчителів невдовзі зможуть відпочивати тисячі вчителів і їхні сім’ї, а не лише обрані педагоги.

Олег Ліходькін, депутат Черкаської міськради (група «Партії вільних демократів»): «У нас є приклади, коли ми занедбані бази почали повертали. Є база «Юних моряків», яку так само за незаконною схемою намагалися відчужити. Ми припинили цей процес. На сьогодні вкладені теж чималі кошти. У цьому році там уже будуть відпочивати діти».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські правоохоронці провели рейд Черкасами: перевіряли громадян і заклади

Черкаські поліцейські провели комплексне відпрацювання Черкас. Поліцейські провели спільне патрулювання до якого залучили Управління патрульної поліції, представників громадських формувань,...

На Черкащині з’являться завод і цех із переробки картоплі

У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x