Новини на ВІККАСпортивні новиниЄдина місцева команда з регбі боротиметься за звання чемпіона...

Єдина місцева команда з регбі боротиметься за звання чемпіона України

-

- Advertisment -

Вони – дужі, здорові та мають незламну волю до перемоги. Це про членів єдиної регбійної збірної Черкас «Граніт». Команда складається зі спортсменів-аматорів, які більше 5 років самотужки освоювали ази цього виду спорту. Нині черкаські регбісти – гідні суперники на різноманітних чемпіонатах. Сьогодні готуються поборотися вже за звання чемпіонів країни. З деталями наша Вікторія Хамаза.

Саме так збірна Нової Зеландії з регбі налаштовується на гру. Спортсмени виконують ритуальний танець хака. Він поєднує в собі спів, незвичайні рухи та комічну міміку.

Натомість у черкаської регбійної команди «Граніт» ритуали зовсім інші. Перед грою хлопці налаштовують одне одного символічним гаслом.

Черкаська команда «Граніт» – єдина місцева збірна з регбі. Ось уже три роки хлопці представляють наше місто на різноманітних чемпіонатах. За словами капітана команди Романа Надточія, спочатку довелося освоювати регбі самотужки.

Роман Надточій, капітан команди з регбі: «Ми, нічого не знаючи про регбі, поїхали 5 років тому на турнір. Побачили, як усе там проходить, нас дуже зацікавило. Ми почали цікавитися в інтернеті та займатися. Рік потому до нас приїхав смілянський тренер Нюнін Олександр. Він нам дав ази, за якими ми почали розвиватися та тренуватися постійно».

Для 23-річного Михайла регбі – це не просто хобі, а важлива частина його життя. Хлопець змалечку любить контактні види спорту. Як тільки дізнався, що в Черкасах є своя команда з регбі, не роздумуючи, приєднався.

Михайло Дубина, регбіст: «Випадково зустрів знайомого на вулиці, він мені розповів. З цього все почалося. Для України дуже незвичний спорт, я люблю контактні види спорту. Тут не так, як у футболі. Набагато більше зіткнень, силова гра, боротьба. Це все дуже подобається».

У регбі грають руками та ногами, розповідає Михайло. Родзинкою ж гри вважають м’яч овальної форми. Хлопець запевняє: регбі – це той вид спорту, який позитивно впливає як на фізичний, так і розумовий розвиток. Адже потребує гарно продуманої тактики.

Михайло Дубина, регбіст: «Для цього не потрібно мати якусь велику масу чи специфічну підготовку. Головне – мати бажання. Багато людей думають, що якщо це регбі, то потрібно, щоб грали чоловіки за 100 кг. Але насправді це зовсім не так. Будь хто, незалежно від віку, комплекції, ваги, спортивної підготовки, може прийти та грати».

Натомість 19-річний Ярослав Лисенко запевняє: регбі – ідеальний вид спорту для підростаючого покоління. Радить починати займатися ще зі школи.

Ярослав Лисенко, регбіст: «10-11 клас. Це такий вік, коли організм уже сформований і можна займатися таким рухливим і силовим видом спорту. Це – командна гра, а не особиста. Тут повинні бути справжні друзі, людські стосунки, поняття дружби, взаємовиручки. Тому в нас дружна команда, хлопці всі чудові, займаються спортом, не палять. Я радий, що я тут».

Нині черкаська команда «Граніт» складається із 20 спортсменів. Хлопці тренуються тричі на тиждень. Сьогодні готуються до щорічного турніру з пляжного регбі, який збере спортсменів із різних куточків країни. Дати цінні настанови черкаським регбістам напередодні чемпіонату завітав сам президент Федерації регбі України Олексій Ципко.

Олексій Ципко, президент Федерації регбі України: «Хлопці організувалися самі. Це значить, що цей вид спорту прийшовся їм до душі. Почали збиратися самі, ніхто їх не змушував, не підтримував. Цей овальний м’яч об’єднав цих хлопців, я безмежно радий цьому».

Черкаські регбісти змагатимуться із найсильнішими командами країни вже цієї неділі на пляжі «Живчик». Спортсмени чекають на підтримку містян.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x