Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаська родина прихистила двох собак із Запоріжжя

Черкаська родина прихистила двох собак із Запоріжжя

-

- Advertisment -

Батьки для собак. Напередодні Різдва волонтери запорізької громадської організації «Дай лапу, друже» відправили до Черкас двох своїх вихованців – стару незрячу болонку та молодого енергійного пса зі зламаними лапами. Сім’я Сабалдаш дізналася про їхні складні собачі долі з інтернету та вирішила забрати до себе. За чотирилапими черкасці самотужки вирушили аж до Запоріжжя. Як живеться запорізьким собакам у черкаській родині, дізнавалася Вікторія Хамаза.

Ще місяць тому Рік виглядав ось так. Понівечений людьми пес зневірився в усьому. Історія чотирилапого сумна. Його переїхала автівка. Водій просто кинув скаліченого пса помирати край дороги. Проте завдяки небайдужим собаку вдалося врятувати. Переживши низку складних операцій, Рік таки виборов собі право на життя та навіть знайшов господарів. Доля пса зворушила черкаську родину Сабалдаш.

Ірина Сабалдаш, жителька м. Черкаси: «Собаку ми не збиралися брати, бо у травні помер наш. Ми важко перенесли це все. Переглядаючи фото та поширюючи їх, я побачила фото пса, який, як наш Бой покійний, тільки трішечки молодший. Побачила, що в нього задні лапки в гіпсі. Прочитала історію, що його переїхала машина. Чоловік сторонній його підібрав і привіз у клініку».

Не менш зворушлива доля болонки Боні. Старенького сліпого та глухого пса викинули надвір через його вік. Тварина не змогла пристосуватися до складних вуличних умов, адже все життя прожила в будинку. Люті морози та голод були нестерпні чотирилапому. За крок від смерті його врятували волонтери запорізької організації «Дай лапу, друже». Пса підібрали замерзлого та напівживого на одній із вулиць міста. Побачивши фото Боні в соціальних мережах, Ірина Сабалдаш зрозуміла: пса потрібно рятувати.

Ірина Сабалдаш, жителька м. Черкаси: «За тиждень до нашого від’їзду туди у клініці з’явився оцей хлопчик старенький Бонічка, якого люди теж знайшли на вулиці. Його викинули просто через його старість. Він сліпий, глухий. Ми вирішили, що якщо ми вдвох їдемо, то чого один буде із псом, а інший із порожніми руками. Вирішили його взяти».

Сьогодні старенький пес увесь час лежить. Зневірений і зраджений, він учиться заново довіряти людям. У цьому йому допомагають його нові опікуни.

За чотирилапими подружжя Ірини й Андрія Сабалдашів їхало аж у Запоріжжя. Аби перевезти тварин, черкасці вимушені були орендувати ціле купе в потязі. Гроші на квитки збирала вся Україна.

Ірина Сабалдаш, жителька м. Черкаси: «Це все на благодійні пожертви, люди просто прислали гроші на квитки, на переїзд».

Сьогодні обидва пси обживаються в нових господарів. Для Ріка черкасці обладнали вольєр. Старенький же Боня живе разом із господарями в будинку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Осіннє потепління на Черкащині: середа стане найтеплішим днем тижня

Після прохолодної погоди осінь потішила жителів Черкащини підвищенням температури до норми. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. Середній...

В Уманському районі рятувальники загасили пожежу трактора

21 жовтня в селі Теолин Монастирищенської громади на полі під час руху трактора виникла пожежа. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x