Новини на ВІККАВіККА-новиниКваліфікованих домоправителів днями випустив Черкаський технологічний університет

Кваліфікованих домоправителів днями випустив Черкаський технологічний університет

-

- Advertisment -

Кваліфікованих домоправителів випустив Черкаський технологічний університет. Там завершився пілотний навчальний проект для керівників ОСББ, організований міськвиконкомом. Свідоцтва про підвищення кваліфікації отримали зо два десятки першопрохідців. Сьогодні вони вже застосовують теоретичні знання на практиці. Тим часом триває набір у другу групу. Подробиці – в наступному сюжеті.

Серед стратегічних напрямів розвитку міста в цьому році міська влада особливе місце відводить об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Їх у місті на сьогодні вже 133. 15 створені торік. А щоб управління будинками, де власниками є мешканці, було ефективнішим, торік запустили ще й навчальну програму для управителів ОСББ.

Юрій Івченко, начальник відділу сприяння утворенню ОСББ МВК: «Ми домовилися із ЧДТУ про проведення таких навчань. Це тримісячні курси. Перевага надавалася людям, які вже керівники об’єднань, за винятком кількох осіб, які дуже хотіли потрапити на ці курси та будуть цьогоріч утворювати ОСББ».

Учасниками пілотного проекту стали 25 осіб. Серед них і ті, хто лише планує стати керівниками ОСББ, і ті, хто вже має чималий досвід у цій справі.

Валерій Кулішов, слухач курсів: «Это помогает в общем развиваться и создать по-новому ОСББ, самому вести свой дом, содержать его в порядке».

Катерина Ульянова очолює ОСББ «Наш Дім» 9 років. Це об’єднання було четвертим у місті. Тому вчитися всьому доводилося самотужки.

Катерина Ульянова, голова ОСББ «Наш дім»: «Чесно кажучи, я люблю чомусь учитись новому. А ще – це спілкування з колегами. Але найбільше користі дало спілкування та навчання з тими підприємствами, з якими ми працюємо: «Теплокомуненерго», «Водоканал».

Окрім комунальників, за вчителів були також юристи, бухгалтери, інженери, представники організацій та установ, які безпосередньо задіяні у сфері надання послуг, а також викладачі вишу. Слухачі пілотних курсів уже отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка. А нині вже триває другий набір на наступний курс навчання, який розпочнеться із 1 лютого.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині водій моторолера керував транспортом після 400 грамів горілки: складено протоколи

У Городищі правоохоронці зупинили місцевого жителя, який керував мопедом у стані алкогольного сп'яніння та порушував правила дорожнього руху. Про...

На Черкащині дві ради змінили назви

Дві місцеві ради на Звенигородщині, а саме колишня Ватутінська та Катеринопільська, отримали нові назви. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x