БлогиЯ знаю, як наші військові ставляться до жінок

Я знаю, як наші військові ставляться до жінок

-

- Advertisment -

Завжди скептично ставилася до всіляких українських рейтингів най-най-най-якихось там. Але цьогорічний вибір журналу "Фокус" про те, що найвпливовішою– на формування нової країни, нової системи координат, нової національної об'єднуючої ідеї, нового світогляду і світосприйняття – спільного образу жінки-миротвориці, повністю поділяю і підтримую.

Я знаю, як в АТО ставляться до жінок-волонтерок, журналісток, лікарів і медсестричок, до дружин і мам, які чекають і підтримують: ними пишаються, їх щиро люблять, їх називають ангелами-охоронцями, їх ставлять у приклад пузатій чоловічій диванній сотні, що бухтить під пиво про "всьо пропало, всєх прєдалі, всьо здали".

Насправді, поки що роль і місія цих жінок в новітній історії України ще не до кінця усвідомлена і оцінена, і тут потрібна жіноча солідарність – допомогти піднятися волонтеркам, новим нашим героїням, мужнім і професійним дівчатам по соціальних ліфтах нагору, у владу, де вони так само потрібні для наведення ладу.

Вчора на камерному вечорі, що організував "Фокус", як ніколи, проникливо звучала поезія Ліни Костенко і Лесі Українки у виконанні Ади Роговцевої.

Емоційне продовження вечора – виставка, що відкрилася в "Мистецькому Арсеналі", велика частина якої – фото Революції гідності. Фото трагічні і світлі, обличчя прекрасні і чисті, спогади – важливі і важкі, бо наша революція не закінчена доти, доки не покарані вбивці Небесної сотні, не повернуто державі вкрадене кланом Януковича майно, не нейтралізовано терористів на Сході, не подолано корупцію. Цей процес потребує ще більшої мужності, віри і принциповості від нас, і звичайно – єдності.

Українська правда

І найбільш сильні враження вчорашнього насиченого вечора – від церемонії нагородження медаллю Андрія Шептицького. Окрім блискучих ораторів і друзів України Александра Квасневського, Бернара – Анрі Леві, там виступав старенький дідусь, який пережив Голокост і вижив тільки тому, що його переховували в резиденції Андрія Шептицького. Митрополит за часи війни врятував близько 200 єврейських дітей. Він вчив всіх нас терпимості до інших, але неприйняття зла і жорстокості. Актуальні і важливі заповіти, постать, ще недостатньо оцінена і знана в Україні. Паралелі, надто актуальні і страшні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ірина Геращенко
Ірина Геращенко
черкащанка, перший віце-спікер Верховної Ради
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x