Новини на ВІККАВіККА-новиниСвободівець пропонує легалізувати вогнепальну зброю в Україні

Свободівець пропонує легалізувати вогнепальну зброю в Україні

-

- Advertisment -

Народні депутати від ВО “Свобода” підготували законопроект, що спрощує процедуру придбання вогнепальної зброї. На їхню думку, так українці зможуть захистити себе та власні родини в умовах нестабільності та зовнішньої загрози. Про це повідомив нардеп, уповноважений від ВО “Свобода” у Черкаській області Юрій Сиротюк.

– Однак наша ініціатива зіткнулася із перешкодами через небажання силовиків відмовитися від монополії на зброю, – зазначив народний обранець.– Більшість розвинених країн світу давно надали таке право своїм громадянам. Навіть у низці пострадянських країн проблема законодавчо врегульована.

Водночас націоналіст стверджує, що вільне володіння зброєю значно знижує кримінальну статистику.

– Бандити бояться ризикувати, нападаючи на законослухняних громадян. Наприклад, після впровадження права на носіння цивільної зброї у Прибалтиці, Грузії та Молдові вулична злочинність впала на 50-70% лише протягом року, – підкреслив він. – Водночас введення обмежень у Великій Британії призвело до збільшення кількости злочинів на 88 %”, – заявив Юрій Сиротюк.

Також свободівець нагадав, що під час Революції Гідности люди захопили багато зброї, щоби захиститися від кривавого режиму, водночас продемонструвавши високий рівень відповідальности та самоконтролю.

– Однак нове керівництво МВС вимагає здати всю зброю, що потрапила до рук народу. Такі вимоги породжують обурення. Вже місяць триває неоголошена війна, кожен українець ризикує зіткнутися з окупантами. Чоловіки прагнуть озброїтися, аби гідно зустріти ворога. Натомість недостатнє реформування Національної гвардії, нездатність міліції швидко навести порядок у країні спонукає захищатись самостійно, – повідомив Юрій Сиротюк.

За його словами, на сьогодні в Україні обсяг незареєстрованої зброї сягає більше 3 млн одиниць.

– Її легалізація дозволить значно посилити контроль за використанням, підвищити безпеку кожного. Водночас нове дихання одержить стрілецький спорт, люди зможуть активно тренуватися, бути готовими до захисту Батьківщини, – сказав нардеп.

– Однак реєстрація законопроекту була заблокована в Апараті Верховної Ради через формальні причіпки – подання схожого проекту ще в далекому 2009 році. Вважаємо такі дії проявом впливу міліційного лобі та п’ятої колони, що прагне залишити українців беззахисними та не бажає спрощення процедури набуття зброї. Справа в тому, що зараз всі важелі зосереджені в руках МВС, де необхідно пройти тривалу б’юрократичну процедуру. Це призводить до зростання корупції, – скзаав Сиротюк. – Вважаю такий стан речей обурливим. В умовах постійних загроз життю і безпеці українців як всередині, так і ззовні країни неприпустимо блокувати нашу ініціятиву в матеріяльних інтересах одного відомства. МВС слід відвикати від старорежимних звичок, коли зброя була лише в міліції та бандитів, а звичайний громадянин не міг захистити свою родину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині продовжить панувати тепла осінь – гідрометцентр

На Черкащині середній температурний фон 21°, що на 5° вище кліматичної норми, спостерігається вперше за 100 років метеорологічних спостережень....

З початку року рятувальникам Черкащини довелося ліквідовувати 472 пожежі в екосистемах

Порушення вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x