Новини на ВІККАВіККА-новиниНа об'єктах КП «Черкасиводоканал» встановлюють нове обладнання

На об’єктах КП «Черкасиводоканал» встановлюють нове обладнання

-

- Advertisment -

На об’єктах комунального підприємства «Черкасиводоканал» встановлюють нове обладнання за кошти Світового банку. На все про все – 10 мільйонів доларів. На головній каналізаційній станції №2 завершують монтаж нових насосних агрегатів. На черзі – модернізація водопровідних насосних станцій. Як запевняє директор комунального підприємства, оновлення матиме позитивні наслідки і для «Водоканалу», і для містян.

На головній насосній станції №2 «Черкасиводоканалу» кипить робота. Тут завершують монтаж 4-го нового насосного агрегату. Ті, що встановлені, вже перекачують міські стоки. Ця насосна станція – найголовніша в місті. Сюди потрапляє 70% стічних вод міста. Із 1975 року, відколи вона побудована, тут замінили лише 1 насосний агрегат.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Починаючи з минулого року, «Водоканал» під гарантії міської ради працює зі Світовим банком. Ми отримали кредит 10 млн. дол. на технічне переоснащення. І ось перші етапи вже відбулись. Те, що ми робили на системі подання, робимо зараз на системі водовідведення».

Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «Тут ми встановили 4 насосні агрегати шведської фірми «Флюхт». Це світовий лідер із енергозбереження в системі перекачування стічних вод».

Директор комунального підприємства Сергій Овчаренко із задоволенням провів екскурсію насосною станцією для мера та журналістів. Новим обладнанням пишається. Говорить, що завдяки введенню його в експлуатацію підприємство значно економитиме на електроенергії.

Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «П’ять тисяч гривень щодоби ми економимо тільки на одній насосній станції. Ефект вражає. Це колосально. Це гордість нашого підприємства».

За кошти Світового банку на комунальному підприємстві модернізуватимуть як каналізаційні насосні станції, так і водопровідні.

Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «Щодо водопровідних насосних станцій. У нас проект, можна сказати, тільки починається. Мали затримки з тендерними процедурами, на рівні Світового банку там є певні вимоги. І у вересні будуть перші поставки обладнання для модернізацію 1-го, 2-го та 3-го підйому водопровідних насосних станцій».

Модернізації насосного обладнання мають радіти і містяни, переконаний директор «Водоканалу». Адже через це тарифи найближчим часом не зростатимуть.

Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «Ми сьогодні працюємо у збиткових умовах. Собівартість нашого тарифу відшкодовується тільки на 68%. Тобто 32% ми сьогодні маємо збитків із кожного кубічного метра як водопостачання, так і водовідведення. Введення та модернізація насосних станцій дасть можливість уповільнити зростання тарифів».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах викрили ділка, який обіцяв успішну здачу іспиту для поновлення водійського посвідчення

Фігурант обіцяв прискорити процес складання іспитів та виготовлення медичної довідки, що підтверджує придатність до керування автомобілем. Слідчі повідомили чоловіку...

Зарплата і робота: що зробив за 5 років депутат із Черкас Олег Арсенюк

За пять років своєї депутатської діяльності Олег Арсенюк подав 5 депутатських запитів, 6 разів виступив у Верховній Раді та...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x