Новини на ВІККАВіККА-новиниНароджені під знаком закону

Народжені під знаком закону

-

- Advertisment -

Особливі іменинники. Щонайменше двом черкащанкам пощастило народитися в один день із Основним Законом України. Одну зі співіменинниць Конституції хотіли назвати дивакуватим ім’ям – на честь свята. Іншу ж, через її особливий День народження, прирівнюють до голови монаршої сім’ї Великобританії.

28 червня 1996 року. У Верховній Раді чубляться парламентарі, ухвалюючи Основний закон країни.

У цей час у одному з пологових будинків Черкас на світ з’являється маленька Інна.

Інна Голосінська, іменинниця: «В 2 часа дня я появилась на свет. Мама говорила, что как раз в это время принимали все эти законы».

Натхненні державним святом, розповідає Інна, батьки хотіли ексклюзивного імені для своєї доньки.

Інна Голосінська, іменинниця: «Изначально считали, что меня нужно назвать Констанция. Но потом остановились на имени Инна».

Лише у школі, років через десять, дівчина усвідомить: у неї унікальний, подвійний День народження. Таким може похвалитися і черкаська журналістка Тетяна Воронцова. Через особливі іменини друзі та родичі жартома прирівнюють її до голови монаршої сім’ї Великобританії.

Тетяна Воронцова, іменинниця: «Навіть у моїй родині жартують (щоб підлестити чи підколоти), що моє День народження – загальнонаціональне свято. Як у королеви Англії».

Конституцію України обидві черкащанки називають ідеальним законом. Сходяться в одному – статті документа не завжди поспішають виконувати владці.

Тетяна Воронцова, іменинниця: «Наша Конституція – найдемократичніша з усіх конституцій, що має та ж сама Франція, Великобританія чи Німеччина. Проблема в тому, що ці закони ніхто не виконує».

Юристи твердять: Основний Закон України справді виписаний бездоганно. Якщо і змінювати щось, як того подекуди вимагають певні політичні сили, то лише гуртом.

Олександр Бодашко, адвокат: «Конституція України є чіткою, зрозумілою та доступною для сприйняття. Будь-які зміни чи поправки до Конституції повинні здійснюватись винятково шляхом проведення всенародного голосування».

А поки ці черкащанки голосують за розвиток української економіки та демократії. Інна навчається в коледжі. Мріє працювати системним адміністратором і дати фору всім чоловікам-спеціалістам цієї галузі. Тетяна – досвідчений медіафахівець. Вона мріє про справді вільну, самостійну Україну.

День Конституції відсвяткують кожна по-своєму. Інна – в колі родини, з молодшою сестричкою та батьками. Тетяна, як і годиться справжньому журналісту, – на роботі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x