Скоро до школи

-

- Advertisment -

Новий навчальний рік в українських школах починається з хороших новин. До 1 вересня всі регіони отримали нові шкільні автобуси, школярі забезпечені підручниками, зокрема і російською (для тих регіонів, які надали їй статус регіонального). Школи відремонтовані, побудовані 40 нових. Про підготовку до нового навчального року розповідають наші кореспонденти.

У трьох подруг – Марини, Альони та Єлизавети – приємні клопоти, бо скоро до школи. Свої нові підручники сьогодні показує Єлизавета.

Олена Кондратюк, учениця 3 класу: «Мне очень нравится этот день и мне нравится учиться в школе».

Єлизавета Равреба, учениця 7 класу: «Я очень соскучилась по своим друзьям. Я их не видела три месяца. Может, даже больше».

Марина Джурук, учениця 4 класу: «Мы покупали тетради, пенал. Собираемся купить рюкзак, ручки. Карандаши еще не купили, конечно, но собираемся».

До 1 вересня серйозно підготувалися і у школах. Першокласники в цьому році будуть навчатися за новими підручниками. Понад чотири з половиною мільйони примірників надруковано та передано до шкіл.

Олег Єресько, директор департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти МОН України: «Цей рік став рекордним. Фактично ми виконали свій обов`язок уперше за багато років, своєчасно та в повному обсязі всі підручники для дітей першого класу вже є у школах, і діти, які прийдуть 1 вересня на заняття, зможуть уже їх отримати».

Відремонтовані класи, зимовий сад, живий куточок із папугами та бурундуками, інтерактивні дошки з гордістю демонструє Людмила Фактор – директор школи. Нові підручники вона отримала серед перших.

Людмила Фактор, директор школи-садка: «Нова програма для першого класу й нові підручники. І дуже гарно, що все це ми маємо т можемо братися за навчання».

Підручники є й на інших мовах: молдовській, польській, кримськотатарській, румунській, угорській і російській.

Рекорд поставлений не тільки за підручниками. Виконання програми «Шкільний автобус» у 2012 році також рекордне. Уряд закупив для сільських шкіл більше машин, аніж за дев’ять років її існування.

Олег Єресько, директор департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти МОН України: «Якщо в наступному році, у 2013-му, ми збережемо такі темпи, як у цьому (900 машин, можливо, трішки більше), ми зможемо повністю закрити проблему в межах усієї країни».

Гарні новини і для тих, хто ще не пішов до школи. За два роки в рамках реформи системи обов’язкової дошкільної освіти уряд повернув дітям понад 1000 дитячих садків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У трьох громадах на Черкащині виявили відхилення у пробах питної води

У межах щоденного моніторингу якості питної води з 16 до 20 вересня 2024 року було відібрано 133 проби води...

На Черкащині водний патруль виявив незаконний вилов риби

Водний патруль спільно з працівниками Державної екологічної інспекції проводять заходи з протидії незаконному вилову риби. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x