На Уманщині зареєстровано черговий випадок отруєння дикорослими грибами.
51-річний житель с. Кочержинці вживав гриби підсливники (підвишні), які назбирав біля траси поблизу села. Інцидент трапився 12 червня, інформує пресслужба Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.
Перші симптоми отруєння (слабкість, нудота, запаморочення, багаторазова блювота, діарея, біль у животі) з’явились за кілька годин після вживання смажених грибів. Постраждалий звернувся до швидкої медичної допомоги та був госпіталізований до терапевтичного відділення Уманської центральної районної лікарні у стані середньої важкості, де наразі перебуває на лікуванні.
Фахівцями обласного лабораторного центру проведена роз’яснювальна робота з членами родини хворого. Інформація щодо отруєння грибами висвітлена в засобах масової інформації.
Про випадок отруєння грибами повідомлено Головне Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області для застосування заходів в межах повноважень.
Як повідомляв сайт vikka.ua, жителю села Яснозір’я Черкаського району стало зле після вживання грибів білих груздів засолених, зібраних восени у лісі біля села