Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах тролейбусники бунтують проти свого ж керівника

У Черкасах тролейбусники бунтують проти свого ж керівника

-

- Advertisment -

У Черкасах тролейбусники бунтують проти свого ж керівника. Рік тому «Електротранс» очолив депутат міськради від «Партії регіонів» Петро Кучер. Відтоді працювати на підприємстві, скаржаться люди, стало просто нестерпно. Передовсім вони дорікають директорові некомпетентністю. Його реформи, кажуть, ні до чого доброго не призводять. Докладніше Вікторія Курченко.

«Черкасиелектротранс» знову лихоманить. Тролейбусники сидять без зарплати ще з квітня. Та навіть не це їм дошкуляє найбільше. Бо до безгрошів’я люди вже звикли. Воно тут хронічне.

Олександр Бондарєв, обмотувальник елементів електромашин КП «Черкасиелектротранс»: «Керівництво вважає, що тут не люди працюють, а бидло та раби, з якими можна не рахуватися. Крім того, запчастин немає, немає чим працювати, а виконання робіт вимагають, щоб робота була зроблена».

Нового керівника тролейбусникам призначили рік тому. Від депутата міськради, регіонала Петра Кучера тут чекали покращення. Бо він – транспортник із досвідом. Однак чи не вся робота пана Кучера, скаржаться підлеглі, звелася до благоустрою території та фарбування гнилих тролейбусів.

Любов Виноградова, начальник служби енергогосподарства КП «Черкасиелектротранс»: «Что касается охраны труда, правил безопасной эксплуатации электроустановок и технической эксплуатации – этого он вообще не понимает. Кроме планов, ничего нет. Уже с прошлого года эти планы, планы, планы и все».

Пані Любов – за крок до звільнення. Так, каже працівниця, директор поводиться з усіма незгодними з його політикою. Інших пресує, щоби мовчали. Озлобився на головного тролейбусника вже і профком. Бо коїть із кадрами, каже голова, що заманеться. Робітників скорочує, штат начальників– роздуває.

Лідія Бут, голова профспілкового комітету КП «Черкасиелектротранс»: «Профспілкові внески, які люди добровільно відраховують зі своєї зарплати на рахунок профспілкової організації, перераховуються невчасно і не в повному обсязі. Директор підприємства вважає, що він може використовувати ці кошти на власний розсуд».

Усі ці закиди сам директор відкидає. Пояснює: підприємство йому дісталося у вкрай важкому стані. Із зарплатою там проблеми, бо держава традиційно не відшкодовує кошти за перевезення пільговиків. А люди бунтують, бо він їх привчає до порядку.

Петро Кучер, в.о. директора КП «Черкасиелектротранс»: «Змінюється режим праці, відповідальність за працю. Як кожна реформа, вона має свої наслідки. Є задоволені та незадоволені. Про те, що утискаю колектив, я б цього не сказав. Я з колективом постійно спілкуюся, то мої реформи, які проводяться на підприємстві під моїм началом, підтримуються більшістю колективу».

Поголос про конфлікт на «Черкасиелектротрансі» дійшов уже й до владних кабінетів. Аби з усім розібратися, в міськвиконкомі створили спеціальну комісію.

Павло Карась, заступник міського голови м. Черкаси: «У комісії – депутати міської ради, причому різних політичних сил. І ми спробуємо допомогти, як орган самоврядування, дирекції і трудовому колективу знайти спільну мову. Близько місяця ми будемо працювати, тому що ми хочемо почути обидві сторони».

Стільки чекати тролейбусники не хочуть. Вони вже звернулися до суду. Там домагатимуться звільнення неугодного директора.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Суд знову визнав незаконною забудову Замкового узвозу в Черкасах

Шостий апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та наказ департаменту архітектури щодо забудови Замкового узвозу в Черкасах. Про...

У Черкасах чоловіка підозрюють у пограбуванні неповнолітнього

42-річному жителю Черкас повідомлено про підозру у пограбуванні неповнолітнього. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. На початку вересня чоловік...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x