Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах заморозили запарканення Дніпра

У Черкасах заморозили запарканення Дніпра

-

- Advertisment -

Екологічна перемога. Справу про дахнівський паркан на узбережжі довели до логічного кінця правоохоронці. Екологічна прокуратура висунула позов до приватного підприємства «Фірма Агро-Поліс» і Черкаській міській раді щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її територіальній громаді Черкас.

Дахнівський паркан

Про огородження прибережної зони Дніпра пише «Акцент». Господарський суд Черкаської області погодився з аргументами черкаського міжрайонного екологічного прокурора та задовольнив його клопотання. Тим самим заборонив учасникам суперечки здійснювати які-небудь дії із земельною ділянкою в Дахнівці вздовж берегової лінії. Ця ділянка, площею 16 га, за документами перебуває в розпорядженні ПП «Фірма Агро-Поліс». Будівництво, яке вона затіяла, фактично перекрило доступ дахнівчан до відкритої води. Це викликало неабиякий суспільний резонанс.

Медичний прогрес

У майбутньому перинатальному центрі зможуть народжувати малят, вагою від 500 грамів. Про це пише газета «Черкаський край». У липні в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» стартує будівництво регіонального перинатального центру. Його планують звести до кінця року. Тут допомагатимуть зберегти здоров’я вагітним черкащанкам із найтяжчими патологіями та виходжувати передчасно народжених малят.

Борги за тепло

Чому непроханий гість кращий за судового виконавця? Проблему досліджує газета «Рідне місто Черкаси». Комунальне підприємство «Черкаситеплокомунерго», здається, вже втомилось просто так вмовляти своїх боржників повернути кошти за надані послуги теплопостачання та гарячої води. Доводиться переводити «розмову» у формат судових засідань, а коли й це не допомагає, то за справу беруться службові виконавці разом із юристами теплопостачального підприємства. І це зовсім не забавка комунальників, адже інакше підприємство втратить можливість надавати якісно послуги з теплопостачання. Близько 1000 заяв про видачу судових наказів на рік подається в суд задля стягнення боргів лише по лінії КПТМ «Черкаситеплокомуненерго». Нині тривають «походи» по домівках боржників.

Успіх черкащанки

Уже ввосьме поспіль Україна здобуває першість на чемпіонаті світу із сучасних танців, пише «Молодь Черкащини». У 2013 році змагання відбувалися в угорському місті Надьканижа. Серед переможців чемпіонату світу – представниця Черкащини Анастасія Копилова. Дівчина у свої 19 років уже є тренером і дворазовою чемпіонкою світу. Під керівництвом Людмили Воропай, яка навчає сучасній хореографії у студії «Імпульс», що в палаці молоді, Анастасія підготувала сольні виступи у стилі диско та його напрямах – диско-слоу, диско-фрістайл. Також дівчата виступали гуртом і в парі – виконували хіп-хоп і диско.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

СБУ викрила ворожих поплічників, які підпалювали військові авто на Черкащині

Служба безпеки встановила ще двох зловмисників, які палили авто військових в Умані, що на Черкащині. Повідомляє пресслужба СБУ в...

Із новим тренером і новим співвласником: «Черкаські Мавпи» очолили турнірну таблицю

Після чергового баблу в Луцьку баскетбольна команда «Черкаські Мавпи» нині очолю турнірну таблицю в Чемпіонаті. У напруженій боротьбі «Черкаські Мавпи»...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x