Новини на ВІККАВіККА-новиниУ черкаських даішників нова зброя: американський радар

У черкаських даішників нова зброя: американський радар

-

- Advertisment -

Стережися «TRUCAM». У черкаських даішників нова зброя: американський радар. Для області придбали шість таких вимірювачів швидкості. Їхні попередники, зокремай «Візир», так само продовжуватимуть працювати на дорогах. Інспектори, які вже використовували американський «TRUCAM», говорять: техніка надійната точніша. Щоправда, в русі з нею не попрацюєш. Як тестували ноу-хау, бачила Ірина Гришко.

Днями в обласному управлінні Державтоінспекції ранок розпочався з приємної новини. В арсеналі технічних засобів даішників – новинка. Це американський радар «TRUCAM». Для визначення швидкості транспортних засобіві порушень правил дорожнього руху.
Олег Єргаков, ст. інспектор із адмінпрактики ДПС УДАІ: «Основна відмінність приладу – він використовує не радіохвилю, а вузько направлений світловий промінь, так званий лазер… На цьому приладі можна фіксувати будь-яку ціль у полі зору інспектора».
Прилад оснащений відеокамерою, цифровим фотоапаратомі супутниковою навігацією. Може працювати в автоматичному режимі. Поки що його використовуватимуть лише в ручному.
Олег Єргаков, ст. інспектор із адмінпрактики ДПС УДАІ: «Всі записи мають криптографічний захист, тобто захищені від втручання людини».
Старший прапорщик Сергій Романча із радаром працює впродовж місяця. Він показує, як прилад фіксує машину порушника.
Сергій Романча, інспектор ДПС: «Вона дуже далеко. Але прилад чітко бачить ціль, ось машина намагається заховатися за іншу, але він ловить його».

На відміну від “ВІЗИРа”, «TRUCAM» не фіксує порушення в русі, вимагає точного прицілу, зазначає інспектор. Похибку має аналогічну, два кілометри.
Сергій Романча, інспектор ДПС: «Враження добрі, точно визначає ціль, значна відстань захоплення – кілометр і навіть більше».
Після теорії переходять до практики. Працівники ДАІ тестують новий прилад на вулицях міста. Щоб опанувати, доводиться тренуватися та дослухатися до порад колег.
В’ячеслав Король, заступник командира взводу Уманськлої роти ДПС: «Прилад кращий, точніший.У користуванні не дуже складний, думаю, все буде нормально».
У регіоні наразі працюватиме шість «TRUCAM». Використовуватимуть їх лише з обов’язковою зупинкою транспортного засобу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Аграрії Черкаського району активно збирають пізні зернові культури

Сільськогосподарські підприємства Черкаського району продовжують збір пізніх зернових. Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.  Наразі зібрано 80% площ соняшника, 11%...

На Черкащині збито 9 ворожих БпЛА під час останніх тривог

За попередніми даними, під час останніх повітряних тривог захисники неба знищили 9 ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x