Новини на ВІККАВіККА-новини«Смуги» Олександра Шепенькова

«Смуги» Олександра Шепенькова

-

- Advertisment -

Виставка геометричних абстракцій Олександра Шепенькова триваєв обласному художньому музеї. На місцевих поціновувачів мистецтва там чекають 20 унікальних полотен, створених 2010-го. Форма, колір, світло –в усьому, за словами критиків, простежується рука майстра. Ця експозиція далеко не перший мистецький проект художника. Олександр Шепеньков – учасник усеукраїнських форумів, обласних виставокі численних творчих проектів. Більше про чергову арт-подіюв житті митця знає Марина Лук’яненко.

Художник, викладач і просто добра, скромна людина… Саме так друзі, знайомі, колеги та поціновувачів творчості Шепенькова відгукуються про визнаного майстра абстракції.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Цей художник може дозволити собі будь-який творчий експеримент, але при цьому залишається самим собою. За словами критиків, абстракції Шепенькова – це діалог художника зі світом, художника, який торує свій власний непростий мистецький шлях».
Малювати Олександр почав щев лавах Радянської армії. Як зізнається сам художник, «знічев’я».
Олександр Шепеньков, художник: «Сержантом був, робити було нічого, от і почав малювати, так воно і пішло».
Творить митець переважно з обідуй до вечора. Продуктивність праці Шепенькова вражає і друзів, і колег. Близько 20 робіт за рік – це, справді, чимало.

Інна Мусоріна, галерист: «Его трудоспособности и неуемной энергии можно только позавидовать, это поражает, как один человек за год может столько выдавать робот, в таком количестве и в таком объеме».
«Кохання», «Шість», «Можливість», «Двоє», «Вертикаль», «Перспектива». Саме так назвав свої абстрактні полотна Олександр Шепеньков. Сам про свої роботи художник говорить, як французи про архітектуру…
Олександр Шепеньков, художник: «Французи кажуть, спочатку вона повинна бути надійною, потім зручною, а вже потім красивою».
Із відкриттям експозиції Олександра Шепенькова вітали також колеги по викладацькому цеху. Усіх присутніх на святі вони запевнили: Шепеньков – це викладач, якого люблять студенти.
Інна Яковець, мистецтвознавець: «Просят датьим Сан Саныча, я думаю, это очень высокая характеристика».
Ольга, відвідувачка виставки: «Я пам’ятаю, як я була маленькою дівчинкою і дивилася на його роботив салоні. Вони мені здавалися дуже теплими, цікавими. Сьогодні на виставці мені найбільше сподобалося робота «Кохання», бо вона реально, як кохання».
Незважаючи на визнання, скромний художник не звик популяризувати свій талант. Тож нині директор Художнього музею радіє: нарешті черкасці можуть знову побачити оригінальні картини земляка.
Ольга Гладун, директор Черкаського обласного художнього музею: «Світ настільки складний, а Саша його так по-своєму передає у своїх роботах. Колір, форма, світлота він сам – неповторна мистецька душа».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Забезпечувати порядок в Умані під час паломництва допомагає кінна поліція (ВІДЕО)

Вулиці Умані активно патрулюють поліцейські, особливу увагу приділяючи місцям, де збираються паломники. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.  У...

Госпіталізували із ножовим пораненням: поліція розслідує напад на чоловіка у Черкасах

Відкрите кримінальне провадження за фактом отримання жителем Черкас тілесних ушкоджень у середмісті. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Подію кваліфіковано як...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x