Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкаському морі купатися можна, але не скрізь

У Черкаському морі купатися можна, але не скрізь

-

- Advertisment -

Купатись можна, проте не скрізь. Черкаські надзвичайники перевірили, наскільки обладнані місцеві пляжі. Серед шести визначених мерією місць для купання лише одне не обладнане рятувальним постом. У цілому, констатують рятувальники, в межах Черкас купатися безпечно. Втім застерігають: у Дахнівці цього робити не варто. Адже все її узбережжя в руках приватників, які не поспішають облагороджувати свої ділянки. Про що варто пам’ятати під час походу на пляж, дізнавалися наші кореспонденти.

Берегова смуга Черкас простягається на 13 кілометрів. Утім лише її 6-та частина обладнана для купання. Решту території пляжами можна назвати хіба що умовно. Це – стихійні місця відпочинку. Цьогоріч лише на 5 пляжах є рятувальні пости.

Антон Остапчук, рятувальник Черкаської комунальної аварійно-рятувальної служби: «Ми попереджаємо людей, щоб вони не ігнорували правила безпеки, не запливали за буйки, розраховували свої сили. Але в нас деякі люди не дослухаються, порушують правила… Потім виникають надзвичайні ситуації. Потім ми їх рятуємо, допомагаємо».

Надзвичайники застерігають: не варто купатися в не призначених для цього місцях. Перелік безпечних пляжів, яким видані спеціальні паспорти, проведене обстеження дна, можна знайти на сайті міської ради. Це – «Соснівський», «Митницький», «Пушкінський», «Смілянський» і пляж «Рив’єра». За статистикою, люди гинуть не на них.

Юрій Кривошея, начальник управління цивільного захисту МВК: «Люди купаються в необладнаних для цього місцях, де є течія, ями, підводні перешкоди, каміння. Як правило, ці люди гинуть у стані алкогольного сп’яніння».

Найнебезпечніше купатися на «Дахнівському», застерігають ДНСівці. На пляжі біля «Робінзона» з рятувального спорядження – лише човен, прив’язаний до паркана.

Леонід Артамонов, начальник сектора техногенної безпеки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям УДСНС у Черкаській області: «Це майже стихійний пляж, тому що заходи безпеки на всьому пляжі «Дахнівський» не виконуються. Немає рятувальних постів, пляж не очищений».

Про те, що тут плавати небезпечно, щороку інформують комунальники Втім дерев’яні таблички черкащани зазвичай використовують як дрова, а залізні – йдуть на брухт. Тетяна свідомо прийшла на пляж «Дахнівський».

Тетяна, відпочивальниця: «Тут, по-перше, чисто. По-друге, є туалет і тіньочки. Ми ж поряд живемо. На минулому тижні тут були буйочки. Де вони ділися, ми не знаємо. Це дуже погано».

Із початку року легковажно поставилися до своєї поведінки на воді більше 60 людей. 24 особи (з них 3 дітей) загинули. А 40 вдалося врятувати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Свято-Михайлівському соборі в Черкасах відбудеться Божественна літургія 

20 жовтня у Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться перша Українська Архієрейська Божественна літургія. Про це пишуть на сторінці Капеланської служби...

На території школи в Черкасах знайшли уламки безпілотника

Біля навчального закладу у Черкасах виявили рештки ворожого безпілотника. На місці працювали необхідні служби. Про це повідомляє Патрульна поліція...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x