Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські перспективи у 2011 році

Черкаські перспективи у 2011 році

-

- Advertisment -

Виконком майже визначився, куди рухатимуться Черкаси цього року. У кінці минулого тижня міські владці затвердили проект програми соціально-економічного розвитку на 2011 рік. А вже за кілька тижнів своє «так» або «ні» програмі скажуть депутати міськради. Утім, завтра в мерії проект збираються вкотре підкорегувати. Традиційно апетити не збігаються з фінансовими можливостями. То скільки треба Черкасам на розвиток, а скільки маємо – розповість Вікторія Курченко.

Що побудувати, що реформувати, що створити, а що ліквідувати. З року в рік такі плани владці записують у програму соціально-економічного розвитку. Вона й визначає, як житиме місто впродовж найближчих дванадцяти місяців.
Володимир Соколовський, голова ради виконкому (1990-1992 рр.): «Временный творческий коллектив» брав участь у розробці цієї програми. Цей творчий колектив отримував винагороду за свою роботу. До розробки програми розвитку міста були залучені науковці, не тільки державні службовці».
Пріоритети у влади тодішньої та нинішньої одні. Кожному громадянину, розповідає Павло Карась, – комфортне життя в місті, робота, можливість дбати про здоров’я. А для влади – мати ресурс на все це.
Павло Карась, директор департаменту економічної політики та розвитку МВК: «Ціль – на 5-25 років, завдання – 2-5 років, а дія – на рік».

На 2011-ий міські керманичі напланували чимало. Щоб у кожного працівника мерії пріоритети були перед очима – вписали їх навіть у настільний календар.
Павло Карась, директор департаменту економічної політики та розвитку МВК: «Департамент житлово-комунального комплексу наступні пріоритети. Це реконструкція міських доріг – номер один, реформування системи громадського транспорту. І останній пріоритет – удосконалення вивезення сміття з приватного сектора».
І так у кожного департаменту – свої стратегічні завдання. Спільне в усіх – економія.
Микола Кудрявцев, керуючий справами виконкому: «Одним із пріоритетів вважається вивільнення ресурсів. Це оптимізація витрат – енергозбереження. І другий – оптимізація – це скорочення витрат на апарат управління».
Як втілити все наплановане в життя – над цим мізкують у департаменті бюджетної політики. Головний фінансист міста каже: в бюджеті розвитку на все коштів не вистачить.
Наталія Джуган, директор департаменту бюджетної політики МВК: «На ті пріоритети, що намалювали департаменти, коштів немає. Лише тільки по тих цілях і пріоритетах, які ми визначили, маємо потребу в цих видатках більш ніж на 200 млн. грн.».
Натомість цьогорічний ресурс міста, за амбітними підрахунками, – усього шістдесят чотири мільйони. Торік було ще менше. У 2011-му наповнювати бюджет розвитку частково допомагають новації від держави.
Наталія Джуган, директор департаменту бюджетної політики МВК: «Якщо ми мали раніше лише продаж майна та землі та залучення довгострокових кредитів і випуск муніципальних облігацій, то зараз до цього додалося потужне джерело – єдиний податок».
На землі Черкаси цьогоріч планують заробити 21 мільйон гривень. Майно поповнить бюджет розвитку 6 мільйонами. Єдиний податок – 20. І ще 17 мільйонів гривень на розвиток соціально-культурної сфери визначила держава. Якій галузі й скільки з цих грошей дістанеться – остаточно вирішать за кілька тижнів депутати міськради.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

До трьох років ув’язнення засудили трьох уманчан за ухилення від призову

Трьох жителів Уманського району засуджено до 3 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації під час особливого періоду. Про...

На Черкащині зафіксували майже 70 випадків гострих кишкових інфекцій за тиждень

Згідно з результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності в Черкаській області зареєстровано 68 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції. Про...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x