21 травня жительку Звенигородки госпіталізували до терапевтичного відділення центральної районної лікарні з попереднім діагнозом "отруєння грибами середньої тяжкості". Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Жінка 1981 року народження розповіла, що 16 травня повечеряла грибною стравою. Бабки та польські гриби вона збирала минулоріч у місцевому лісі. Підстав сумніватися у тому, що відварила та заморозила неїстівні гриби, не мала.
Зле відчула себе вже цього ж дня. У неї з’явилися нудота та блювота. Втім жінка не квапилася їхати до лікарні. Звернулася по допомогу лише через 5 днів, 21 травня, коли її стан суттєво погіршився – посилилася нудота, запаморочення.
Наразі потерпіла знаходиться під наглядом медиків. Її стан стабільний.
Спеціалісти Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства нагадують: до харчового отруєння грибами призводить незнання відмінних властивостей їстівних та отруйних грибів.
Проте іноді навіть їстівні гриби можуть стати причиною отруєння. Це буває у тих випадках, коли збирають та вживають гриби старі, перезрілі або після тривалого їх зберігання.
Гриби належать до продуктів, які швидко псуються. Тому їх необхідно переробляти у день збору. Максимальний строк зберігання грибів не повинен перевищувати 24 години при температурі не вище 10°С. Це пов’язано з тим, що зрілі гриби є поживним середовищем для різноманітних мікроорганізмів, в тому числі хвороботворних.
Як повідомляв сайт vikka.ua, під час пожежі в багатоповерхівці ледь не загинула черкащанка.
У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.