Новини на ВІККАВіККА-новиниУ черкаській гімназії № 31 відгуляли вечорниці

У черкаській гімназії № 31 відгуляли вечорниці

-

- Advertisment -

Пострибатив мішках, потанцювати гопака та з’їсти смачного вареника запросили своїх батьків учні Черкаської міської гімназії № 31. Усе для того, аби пригадати забуті різдвяні традиції та погостювати на справжніх українських вечорницях. Ініціаторами вечора є самі школярі та вчителі. Єдина вимога до запрошених – вхід на вечорниці у вишиванках. На заході побували наші кореспонденти.

Без жартівв Україні не обходилися жодні гуляння, а тим паче вечорниці. Як тільки на вулиці сутеніло, до хат, де збиралися дівчата, приходили й хлопці. І не лише вареника з’їсти, а й позагравати. Сучасній молоді традиції бабусьі дідусів також до вподоби.
Очільники гімназії № 31 теж радіють святута зізнаються: вони хочуть, аби всі маленькіта дорослі черкащани шанували забуті національні традиції.
Алла Білорус, класний керівник 8-М класу: «Наші дітки трохи призабули тідавні традиції наших бабусь і дідусів, тому виникло бажання показати традиції, які шанували на нашій землі».
Василь Пивоваров, директор Черкаської міської гімназії № 31: «Ми намагаємося якомога більше залучати не лише учнів, а й батьків, щоб це було родинне свято. Зима в Україні – це часи проведення вечорниць, це відпочинок від важкої праці».
Батьки креативні ідеї дітлахіві вчителів підтримують доволі активно.
Головна вимога для кожного – вхід у вишиванках. Національний одяг у гімназії дуже шанують.

Алла Білорус, класний керівник 8-М класу: «Цей костюм дістався мені від бабусі, йому більше ста років. Це сімейне надбання. Ямаю надію, що передам його ще й своїй доньці».
Валентина Присяжнюк, класний керівник 5-Б класу: «На мені теж хустина, їй більше 70 років. У ній дівувала ще моя мама. Це так гарно, коли ми зараз відроджуємо традиції…».
Цього року на вечорницях відпочивали та розважалися близько ста учнів із батьками. Останніх не лише веселили піснями, танцями, а й пригощали смачними варениками, узваром та українськими солодощами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть спортивні змагання пам’яті Ярослава Стрільця

Центр "Спорт для всіх" запрошує охочих відвідати фізкультурно-оздоровчий захід до дня захисників і захисниць України, присвячений вшануванню пам'яті Ярослава...

UGB (Укргазбанк) розширив перелік номерів телефонів для зв’язку клієнтів із контакт-центром банку

З 1 жовтня 2024 року UGB (Укргазбанк) збільшив кількість мобільних операторів, які обслуговують контакт-центр, аби у клієнтів було ще більше можливостей для зв’язку...

Цікаве:

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x