Новини на ВІККАВіККА-новиниНайшвидший у світі телескоп уже запрацював в Австралії

Найшвидший у світі телескоп уже запрацював в Австралії

-

- Advertisment -

Науковий прорив. Відтепер людство зможе ще краще досліджувати далекі галактики. Найшвидший у світі телескоп уже запрацював в Австралії. Подробиці – в сюжеті.

Людство стало ще на крок ближче до дослідження далеких галактик. У п’ятницю австралійські астрономи офіційно запустили найшвидший у світі радіотелескоп «ASKAP». Він допоможе вченим ретельніше досліджувати космічний простір, визначати розташування чорних дір і отримувати дані про походження Всесвіту. Телескоп включає 36 12-метрових антен, які ловитимуть радіосигнали зі Всесвіту. У п’ятницю установка, яка розташована на заході Австралії, почала «вслуховуватися» в далекий космос.

Меган Кларк, голова науково-дослідної організації: «Відмінність у тому, що раніше ми могли досліджувати дуже маленькі сегменти неба, при дослідженні супер-галактик ділянка перегляду дорівнювала нігтю на мізинці. Тепер ми зробили крок уперед. Нам стали доступні ділянки неба, величиною з долоню».

Телескоп встановлений у сільськогосподарському районі, площею в 50 тисяч квадратних кілометрів, де проживає всього 120 людей. Учені говорять, що там буде мінімальна кількість радіоперешкод.

Із новими радіокамерами телескоп зможе сканувати небо в декілька разів швидше, ніж усі пристрої, що існують на землі. На його основі через 4 роки планують почати будівництво «SKA» – ще потужнішого та більшого радіотелескопу, загальна площа якого складе 1 квадратний кілометр. Антени цього телескопа будуть встановлені в Південній Африці, Австралії та Новій Зеландії. «SKA» забезпечить найкращий огляд нашої галактики та зможе передавати дані в 10 тисяч разів швидше, ніж інші установки. Як очікується, на повну потужність він вийде у 2024 році.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x