Новини на ВІККАВіККА-новиниВ області триває боротьба з корупцією

В області триває боротьба з корупцією

-

- Advertisment -

Вобласті триває боротьба з корупцією. На оборудках із землею черкаські правоохоронці упіймали обласних чиновників із екології. Щоправда, вже колишніх. Ці посадовці незаконно сприяли іноземній фірмі в придбанні права оренди наземельну ділянку в престижному районі Черкас для будівництва супермаркету. Про це пише одне з черкаських видань цього тижня. Більше цікавої інформації – у прес-огляді далі.

«Прозорість» у дитсадочках
Дошки в дитсадках Черкас стануть символом «прозорості системи освіти?». Таке питання ставить газета «Прес – Центр». Інформаційна дошка відтепер висітиме у вестибюлі кожного черкаського дошкільного навчального закладу. На ній міститимуться дані про кількість вільних місць у садочку. Щомісяця через портал Черкаської міської ради черкасці дізнаються про кількість вільних місць у дошкільних навчальних закладах. У грудні, зокрема,таких було 260. Таким чином у міськвиконкомі декларують прозорість роботи міської системи освіти. А відтепер для тих, хто не має доступу до інтернету, чиновники вирішили в кожному садочку розмістити аналогічну інформацію.

Хвора Рось
Про хвору річку Рось пише «Черкаський край». Її треба очистити, інакше корсунці питимуть воду, що за санітарними показниками навіть не дотягуватиме до технічної, переконані екологи. Річка перетворилася на потік бруду. І люди змушені пити таку воду, хочанею небезпечно поливати навіть городи, бо невідомо, що в ній, стверджують місцеві жителі. Причини забруднення річкий досі не встановлені. Врятувати її може лише ретельна промивка двох водосховищ на Росі в районі Стеблівської та Корсунь-Шевченківської ГЕС, зробили висновок фахівці.

Бомжів лікарні
У Третій міській лікарні зимують бомжі. Про це повідомляє газета «Вечірні Черкаси». Лікарям доводиться не лише лікувати безхатьків, а й робити їм документи. Перші волоцюги потягнулися до Третьої міськлікарнів пошуках зимівлі. Схема проста: упасти на вулиці, щоб люди викликали «швидку», але дехто приходить і сам. «Ми не маємо права відмовляти їм у лікуванні, – каже головний лікар закладу Олександр Федорук. – Тим паче, що більшість із них справді мають увесь букет хвороб. Податися цим людям нікуди, документів у них часто немає, багатьом треба оформлювати інвалідність. Усе це лягає на плечі лікарів. Минулої зимив лікарні лежало близько 20 безхатьків.

Екологи-корупціонери
Черкаські екологи сприяли незаконному виділенню землі для іноземного інвестора, повідомляє інтернет-видання «Прочерк-інфо». Оперативники ДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області викрили факт зловживання службовим становищем екс-посадовців органів державної влади: Державної екологічної інспекції та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області. Ці посадовці, діючи з корисливих мотивів, незаконно сприяли іноземній фірмі в придбанні права оренди на земельну ділянку, загальною площею 1318 кв. м,у престижному районі міста Черкаси для будівництва супермаркету. Прокуратура порушила кримінальну справу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Скандинавський антициклон приніс холодні ночі на Черкащину

Скандинавський антициклон приніс на Черкащину холодні ночі через циркуляцію північних вітрів, які постачають холодне повітря. Про це повідомляє Черкаський...

Над Черкащиною збили 13 ворожих безпілотників

У Черкаській області ніч минула під загрозою повітряних атак, проте без надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x