Кулінарні вподобання черкащан змінюються. Все більше містян стають прихильниками екзотичних страв. Особливо популярною є японська кухня. У Черкасах декілька ресторанів, де готують суші. Але тільки один може похвалитися шеф-кухарем зі світовим ім’ям. Фудзівара Йошіхіро, або просто Йоші, готував у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Москві. Тепер у Черкасах дивує гурманів супом «Чаванмусі» та рибою «Дорада Арадакі». Нещодавно інтернет-видання «Прочерк» вирішило з’ясувати, чи подобаються містянам суші від Йоші. Всі подробиці – в сюжеті Юлії Кропиви.
Фудзівара Йошіхіро сам готує страви. Екзотичні салати, супи та тушковану рибу. У закладі все по-японському. Починаючи з інтер’єра й меню та завершуючи традицією приготування страв.
Фудзівара Йошіхіро, кухар ресторану «Yoshi»: «Здебільшого японська кухня – не жирна, використовуємо здорові продукти та знежирене м’ясо. Головна перевага – це користь для здоров’я».
Подруги Олена й Світлана в «Yoshi» не вперше. Вже навчилися тримати східні палички та насолоджуватися смаком і атмосферою.
Олена, відвідувачка ресторану: «Мені з першого разу сподобалося, тому що вишукані страви, цікавий інтер’єр, гарне обслуговування. Це маленька частинка Японії в Черкасах, про це можна було лише мріяти».
Цього разу відвідувачки прийшли на запрошення кухаря. Від ресторану отримали кулінарний бонус. Обидві прихильниці японської кухні залишили коментарі на сайті «Прочерк». Гурманки поділилися своїми враженнями про оригінальну японську кухню в Черкасах.
Світлана, відвідувачка ресторану: «Написала про атмосферу, цікаву уніформу офіціанток, смачну їжу. Цікаво, адже тут можна подивитися, як японець готує. Ми сиділи поряд і все бачили».
Інтернет-видання «Прочерк» не вперше заохочує своїх читачів. Головний редактор Сергій Томіленко розповідає про зворотній зв’язок і можливість подякувати читачам смачними подарунками.
Сергій Томіленко, головний редактор інтернет-видання «Прочерк»: «Це теж живе спілкування, і власникам ресторану цікаво, як черкащани сприймають страви. Це така комбінована гра. Це не мегарекламний проект, а спілкування з читачами видання з метою отримати більше інформації про їхні смаки та звичаї».
Із початку лютого статті про ресторан «Yoshi» прокоментували більше 20 читачів. Дехто вже отримав подарункові сертифікати, знижки на замовлення та бізнес-ланчі. Японський кухар Йоші пропонує комплексне поєднання різноманітних страв.
Фудзівара Йошіхіро, кухар ресторану «Yoshi»: «Ця пропозиція не схожа на жодну в місті. Вона цікава традицією комбінувати різні страви та швидкою подачею».
Пишаються ресторатори й ексклюзивними морепродуктами: живими крабами та лобстерами. Йоші із задоволенням приготує для всіх гурманів запечену клешню під традиційним соусом. Або свій фірмовий набір суші та ролів «Фунаморі».