Новини на ВІККАПолітичні новиниУ Черкасах обговорили потреби облаштування дитячих будинків сімейного типу...

У Черкасах обговорили потреби облаштування дитячих будинків сімейного типу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Облаштування житла дитячих будинків сімейного типу, оздоровлення дітей, а також – правовий статус батьків-вихователів та фінансова підмога родинам. Шляхи вирішення таких і не тільки проблем шукали сьогодні під час тутешнього засідання круглого столу. Ініціатором заходу є громадська організація "Дитячий фонд Черкащини". Наголошують: подібні обговорення організовують в місті уже не вперше. Усе – аби напрацювати концепцію роботи відповідних служб із громадою.

Алла Бучковська, голова ГО "Дитячий Фонд Черкащини":

"Зібрали за цей круглий стіл людей, які мають якийсь дотик до роботи із дітьми. Це батьки дитячих будинків сімейного типу – батьки-вихователі. Це батьки прийомних родин, опікуни та ми запросили обласну адміністрацію".

Додають: такі зібрання – це черговий крок у поліпшенні умов дітей, яких виховують у інтернатних умовах. Долучилися до обговорення сучасних проблем, які спіткають дітей, і представники політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Олег Кашко, керівник регіональної організації "Опозиційна платформа – За життя":

"У нас за великим рахунком "Чужих дітей не буває". Так воно і є. На жаль, нині останніми роками у нас багато проблем в цій сфері, оскільки було урізання бюджет, постійно соціальних програм".

Серед тих, кого торкнулися сучасні проблеми у цій сфері, пан Олександр. Чоловік нині є батьком-вихователем у власному дитячому будинку сімейного типу. Сьогодні бере участь у круглому столі, аби наголосити на тих проблемах, які, впевнений, можна подолати лише разом.

Олександр Спільніченко, батько-вихователь:

"Держава повинна давати нашим дітям – державним дітям – спортивну форму і шкільну форму. Зараз прийнято так, що це фінанси можуть бути. Ми цього не отримуємо. Я не отримую, тому що мої діти навчаються в приватній школі. В державній – не отримують теж".

Олег Кашко, керівник регіональної організації "Опозиційна платформа – За життя": "Проблеми по шкільній формі і спортивній. Ми тільки що почули тут: по всій області виділяють по 1000 гривень щомісяця, а у нас в Черкасах, виявляється, виділяють по 500 грн, але батьки цих грошей не отримують".

Про такі і не тільки проблеми сьогодні говорять усі учасники круглого столу. Керівники регіональної та міської організацій політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Олег Кашко та Юлія Погостінська зізнаються: почуті факти на заході шокували. Наголошують: нині проблема фінансування у цій сфері стосується усієї країни. Тим часом, додають: їхня політична сила уже працює в цьому напрямі.

Юлія Погостінська, керівниця міської організації "Опозиційна платформа – За життя":

"Уже є законопроект, який пройшов профільні інстанції, який отримав підтвердження і справді він може працювати. Ми сподіваємося, що буде підтримка депутатів Верховної Ради, тому що він справді потрібен. Він включає в себе те, що ми обговорювали сьогодні тут. Справді за ці 5 років скоротилися виплати для сімей. Такі законопроекти повинні бути, щоб допомагати людям".

Також наголошують: неабияк турбує питання щорічного оздоровлення малечі.

Олег Кашко, керівник регіональної організації "Опозиційна платформа – За життя":

"Люди ставлять запитання, що не мають можливості оздоровити дітей одночасно, а тільки по черзі. А самі батьки коли відпочиватимуть? Вони ж цілодобово 24 години працюють, навіть 25 – тому що на годину раніше прокидаються. Абсолютно немає ніякого правового статусу за цими батьками. Вони виходять на пенсію з мінімальною виплатою – 1400 гривень. Вони ж все життя працюють і "піднімають" цих дітей".

"Опозиційна платформа – За життя" традиційно підтримує тутешню малечу. Нині представники наголошують: візьмуть до уваги подібні проблеми дітей та лобіюватимуть їхнє вирішення. Також обіцяють і надалі працювати на благо Черкащини та її молодого покоління.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Забезпечувати порядок в Умані під час паломництва допомагає кінна поліція (ВІДЕО)

Вулиці Умані активно патрулюють поліцейські, особливу увагу приділяючи місцям, де збираються паломники. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.  У...

Госпіталізували із ножовим пораненням: поліція розслідує напад на чоловіка у Черкасах

Відкрите кримінальне провадження за фактом отримання жителем Черкас тілесних ушкоджень у середмісті. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Подію кваліфіковано як...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x