Новини на ВІККАВіККА-новиниЧиновники нагадали забудовникам про пайову участь і сплату податків

Чиновники нагадали забудовникам про пайову участь і сплату податків

-

- Advertisment -

Старі нові побори в Черкасах. Щороку міська скарбниця втрачає мільйони гривень від несплати податків забудовниками, підрахували чиновники. А ці кошти, відповідно до закону, слід витрачати на ремонт доріг і покращення соціальної інфраструктури. Якби черкасці, що будують, сумлінно сплачували до міської скарбниці, в місті були б ідеальні автошляхи, переконують владці. У мерії всерйоз узялися за моніторинг сплати таких податків і вже порахували багатомільйонні збитки.

Закон про планування території ухвалено ще у грудні 2000 року. За цей час, підрахували чиновники, черкасці, що будують, мали б сплатити до міського бюджету майже 400 мільйонів гривень.

Валерій Макеєв, в. о. директора КП «Центр адміністрування та моніторингу ЧМР»: «Якби сплатили ті кошти, які мали, то це була б сума у 378 млн. 193 тис. гривень».

Обов’язковий платіж – пайову участь – повинні сплачувати всі, хто будує чи реконструює комерційну та в деяких випадках житлову нерухомість. Це, передусім, стосується забудовників офісних приміщень, магазинів, кафе, нотаріальних контор. До пайової участі не залучаються забудовники медичних, освітніх і соціальних об’єктів. А також – житлових споруд, загальна площа яких не перевищує 300 квадратних метрів. Сумлінних забудовників у Черкасах торік нарахували лише 46. Це ті, які сплатили добровільно. Решта вперто не хочуть виконувати норми законодавства, кажуть у мерії.

Валерій Макеєв, в. о. директора КП «Центр адміністрування та моніторингу ЧМР»: «Сплачено за період із 2007 року та до сьогодні 4 млн. 200 тис. гривень. Це в 1300 разів менше, ніж у Києві».

Порушників будуть ретельно відслідковувати та штрафувати, запевняє Валерій Макєєв. Хоча черкаському бюджету від таких штрафів ані холодно, ані гаряче. Адже всі штрафи збирають у державну скарбницю.

Валерій Макеєв, в. о. директора КП «Центр адміністрування та моніторингу ЧМР»: «Міська рада, безперечно, відслідковує, куди йдуть кошти. Держказначейство відслідковує. Було б що ділити та спрямовувати на дороги».

За 12 років існування закону ефективним виявився 2007 рік, каже Валерій Макєєв. Саме з того часу в місті намагаються відновити повноцінний збір податків. Але офіційні цифри не втішають: за всі роки з черкаських забудовників вдалося стягти лише відсоток від запланованої суми.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x