Новини на ВІККАВіККА-новиниДо Нового року вже готуються в Черкасах

До Нового року вже готуються в Черкасах

-

- Advertisment -

До Нового року ще майже два місяці, а вихованці обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді вже готові проводжати 2013-ий. Як доказ, презентували сотню тематичних паперових робіт. У руках юних дарувань ожили тварини, мультяшні та казкові герої. Та найбільше тут ялинок, Дідів Морозів і Снігуроньок.

Свого паперового коня Богдана майструвала тиждень. Лише шия диво-звіра складається із двох десятків елементів. Завершити складну роботу, зізнається, їй допомогли усидливість і терпіння.

Богдана Мацюха, майстриня оригамі: «Я уявляю, якою буде вкінці робота, якою фігура буде красивою. Завчасно цьому радію. І це дає мені сили продовжувати далі».

Тренує терпіння за допомогою оригамі і школярка Влада. Вона мріє потрапити до Японії, звідки й пішло паперове мистецтво. Те, що папір – вдячний матеріал, на Сході зрозуміли ще у 7-му столітті.

Владислава Малород, майстриня оригамі: «Хотілося б подивитися, як їх роблять і презентують там. І які традиції з цим видом мистецтва там пов’язані».

На цьогорічній обласній виставці «Мистецтво оригамі» – сотня робіт на новорічну тематику. Їх готували діти з усіх районів області, хвалиться директор центру науково-технічної творчості.

Павло Торба, директор Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді: «Діти, які займаються в технічних гуртках, завжди на голову вище за своїх однолітків. Бо вони самостійні, відповідальні. А головне – думають, що і як вони роблять».

Ось ця робота – улюблениця пана Павла. Яскрава, незвичайна та витончена, захоплюється чоловік.

Павло Торба, директор Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді: «Як кажуть, за шаблоном можуть багато робить, а тут спрацювала творча думка».

На Черкащині виховують цілі династії оригамістів, каже директор центру. Аби митці не втрачали навички, їх щороку збирають на тематичні майстер-класи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x