Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські спрощенці не злякалися нових податкових правил гри

Черкаські спрощенці не злякалися нових податкових правил гри

-

- Advertisment -

Правила гри змінилися, але підприємців на Черкащині не поменшало. На відміну, приміром, від Донецька. Там, ще в період розроблення нового Податкового кодексу, підприємці почали масово згортати свій бізнес. Черкаські ж бізнесмени – не з лякливих. На сьогодні в області працюють 15 тисяч юридичних осіб, а ще 59 тисяч фізичних. Від даних п’ятимісячної давнини, говорять податківці, нинішні відрізняються несуттєво. Усе ж відзначають: спрощенці почали активніше переходити на загальну систему оподаткування. Більше розповість Вікторія Курченко.

Нині Андрій – безробітний. А ще кілька місяців тому мав бізнес і плани на наступний рік.
Андрій Янко, колишній приватний підприємець: «Хотел, планировал серьезно расшириться, взять офис, складское помещение. Благодаря которому я мог бы значительно снизить цены на свои услуги».
Він продавав і обслуговував комп’ютерну техніку. Першим ударом по бізнесу, розповідає, стала валютна лихоманка.
Андрій Янко, колишній приватний підприємець: «Вторым ударом стало нововведение от власти. Взносы в Пенсионный фонд, которые увеличили объем налоговых отчислений в районе 2-2,5 раза».
А добив бізнес Податковий кодекс, говорить екс-підприємець. За проектом, із його діяльністю можна було забути про єдиний податок. У кінцевому варіанті кодексу цей пункт підкорегували.

Павло Шпундра, заступник голови ДПА в Черкаській області: «На спрощеній системі не зможуть працювати ті, приміром, хто займається фінансовими послугами, торгівлею ювелірними виробами. Це ті види діяльності, які не займали великої питомої ваги в загальній діяльності спрощенців».
У чомусь влада поступилася, в іншому, по суті, закрутила гайки. За новим кодексом, підприємствам на загальній системі оподаткування стане просто невигідно працювати зі спрощенцями.
Павло Шпундра, заступник голови ДПА в Черкаській області: «З 1 квітня 2011 року ті, хто перебувають на загальній системі, не мають права відносити на валові витрати (по-старому) ті кошти, які вони будуть перераховувати тим, які перебувають на спрощеній системі».
Утім, черкаські спрощенці нововведень не злякалися. Принаймні так стверджують у Податковій. На сьогодні в області на єдиному податку працюють близько 3 тисяч юридичних осіб і 35 тисяч фізичних. Якщо тут відбуває, говорить Павло Шпундра, то додається серед підприємців, які працюють на загальній системі. Для таких у новому кодексі, стверджують податківці, чимало вигод. Серед них – податкові канікули до 2016 року.
Павло Шпундра, заступник голови ДПА в Черкаській області: «Це і зниження ставки на прибуток із 25% до 16%. Те ж саме зниження ПДВ із 1 січня 2014 року до 17%».
Попри «золоті гори», екс-підприємець не квапиться наново відкривати бізнес. Каже, спершу все детально вивчить. У Податковій обіцяють допомогти. Там діють гарячі лінії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x