Яку ялинку обрати?

-

- Advertisment -

Яку ялинку обрати? Продавці штучних стверджують: черкасці за практичність. Пухнасті красуні, які служитимуть кілька років, нині в ціні. Виробники щороку стають вигадливішими: у продажу ялинки з різними відтінками кольору, засніжені та сріблясті. Попри нові тенденції, все ж чимало містян надають перевагу пахучій сосні з місцевих лісництв. Про ялинкові витребеньки розповідає Ірина Гришко.

Пухнаста, яскрава, казкова. Це лісова гостяв кожній черкаській домівці. Традицію започаткував ще1700 року Петро І.
Сергій Шамара, кандидат історичних наук: «Це запозичення зі скандинавських країн, де ялинка була атрибутом весілля. Пізніше, через країни Прибалтики, ця традиція пошириласяв Німеччину, Франціюта змішалася з християнською. Насамперед, це була забаганка заможних, аристократів, у селян же був свій символ – це дідух».
Для сучасників неодмінний атрибут новорічних свят – святково прикрашене вічнозелене дерево.
Віра, покупець: «Щороку купуємо живу ялинку, це запах і настрій, і дітки люблять».
Уже тиждень у місті працюють ялинкові базари. За сосну в середньому тут правлять 50-60 гривень. Високі та доладні найдорожчі – 70-100. Продавчиня Неля на ринку по вулиці Енгельса в ялинковому бізнесі вже 15 років. Говорить, попит на лісових красунь стабільний.
Неля, продавець: «Але все одноживі користуються попитом. Ми як продавали 500-600, так і продаємо. Ми возимо їх із Креселецького лісництва, там, у Холодному Яру, вони ростуть зеленіта красиві, тож люди беруть».

Традиційно черкасцям більше подобаються сосни, ніж вибагливі ялини.
Михайло, покупець: «Краще сосна, висотою, щоб не вища за мене, і пишну хочеться».
При виборі продавці радять перевіряти штамп на стовбурі, переконатися, що дерево свіже: гілки не сухі, голки не сиплються. Ще ретельніше варто обирати штучну ялинку.Що якіснішою вона буде, то довше служитиме.
Тарас Шевченко, начальник відділу гіпермаркету: «Дивіться на густоту гілок, на наявність підставки з міцного пластику, дивіться на міцність дроту, його гнучкість, спробуйте погнути».
У гіпермаркеті розповідають: за останні три роки шанувальників штучної краси побільшало. Вітчизняні виробники активізувалисята пропонують широкий асортимент. Сучасні ялинки виготовляють здебільшого з полівінілхлориду. Матеріал безпечний, не горить і не розкладається, та міцний.
Тарас Шевченко, начальник відділу гіпермаркету: «ПВХ буває голковий, з імітацією ялини, з ефектом срібла, різного дизайну, ось такі».
Найпопулярніші ялинки – пишні та засніжені. Бажана висота штучної ялинки – до двох метрів. Ціна такої зеленої красуні від трьохсот до восьмисот гривень.
Ірина Гришко, кореспондент: «І штучна, і справжня, і в офісі, і вдома – ялинка створює святковий настрій. Прикрашене деревце повертає в дитинство, нагадує про дива, а зелений колір, говорять психологи, заспокоюєта символізує надію та починання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Над Черкащиною збили 13 ворожих безпілотників

У Черкаській області ніч минула під загрозою повітряних атак, проте без надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА...

Найкращі школи Черкас: результати рейтингу

Список кращих шкіл Черкас сформував освітній портал  Education.ua. Рейтинг формувався на основі результатів мультипредметного тесту 2024 року. На першому місці...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x