Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаський район відзначив 46-ий День народження

Черкаський район відзначив 46-ий День народження

-

- Advertisment -

Черкаський район відзначив 46-ий День народження. З короваями та смаженими поросятами жителі сіл зібралися в палаці культури «Дружба народів». Традиційно свято Черкаського району відбувається напередодні Нового рокута відзначається з особливим пафосом. І цьогоріч сільські громади накрили столи достатку, водили хороводи та співали веселих пісень. Керівники району та області говорили про досягнення та перспективи. За добрим звичаєм відзначили кращих людей району. Більше про святкування знають журналісти ВІККА-НОВИН.

Відразу з дверей народні колективи створюють настрій. Далі його підтримують черкаські господині – припрошуютьі пригощають.
Сагунівка вихваляється своїми короваями та смаженим м’ясом. Селяни весь хліборобський рік не байдикували.
Володимир Шварцман, директор СТОВ «Ломовате», с. Сагунівка: «Цей рік отримали новий економічний поступ. Змінилась форма управління господарством. Є інвестиції в господарство».
Григорій Луговський, сільський голова с. Сагунівка: «У нашому селі живуть працьовиті люди. Вони накрили цей стіл достатку. Нам допомогло товариство, сільський будинок культури та сільрада. Стіл вийшов на славу».
Майже на кожному столі запечені поросята. Від запашної випічки ломляться столи.
Білозірці принесли дари природи та вироби народних умільців. Не забули і смаженого насіння та віників. Завдяки ним білозірців знають по всій Україніта навітьу Росії.

Володимир Міцук, сільський голова с. Білозір’я: «Білозірці варті того, щоб відзначати День району. Привезли передовиків для нагородження. Хочемо висловити всім найкращі побажання. Я думаю, що Черкаський район – найкращий в області».
Свидівчани розвеселяють громаду та пригощають варениками.
Цей рік для сільських жителів був особливо плідним. 10 молодих пар стали на весільний рушник, а 20 немовлят поповнили громаду села Свидівок.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Я думаю, що в нас найкращі люди. Свидівок – найкраще село. Недаремно так і співаєтьсяв нашому гімні, що де б ти не був, а повертаєшся у Свидівок… 4 роки томув нас було 2300 людей, сьогодні 2800».
Столи ломляться від наїдків, селяни усміхаються. Ніби ніякої кризи й не було. Про неї у своїх звітах згадали обласні чиновники.
Василь Корнієнко, заступник голови Черкаської ОДА: «Сьогодні хотілося б відродити славу тих сільських господарств, які пасуть задніх. Хочеться, щоб вони повернулися до своїх традиційних показників».
Найкращі трудівники отримали подяки, почесні грамотита гроші в конвертах. Керівництво району розщедрилось – найкращі сільські ради отримали кругленькі суми. Радість і тепло дарували сільські артисти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x