Новини на ВІККАВіККА-новиниНе приберете – штраф

Не приберете – штраф

-

- Advertisment -

Штрафні санкції, ще й у значних розмірах, чекають на тих, хто не буде дотримуватись зимових «Правил благоустрою міста». Про це заявляють муніципальні інспектори Черкас. Черкаські бізнесмени впродовж усієї сніжної пори повинні очищати територію своїх будівель від снігу та льоду. Як воюють із порушниками та чи лякають їх штрафи, знає Юлія Доброскок.

Щодня муніципальні інспектори борються з порушниками «Правил благоустрою міста». Взимку під гарячу руку перевіряльників потрапляють бізнесмени, які не прибирають територію біля своїх будівель від снігу та льоду та не посипають її протиожеледними засобами. У списку порушників чимало відомих і солідних підприємств. Це торгові центри, бутики, ресторани та магазини.
Про правила благоустрою в цьому салоні-магазині знають – обіцяють виправитись.
До порушника інспектори поставились лояльно. На перший раз обмежились повідомленням.
Наталія Колеснікова, головний спеціаліст відділу інспектування департаменту муніципальної інспекції МВК: «Щойно, під час проведення рейду, ми зайшли в салон-магазин «Фуджі». Ми бачимо – їхня територія не прибрана. Ми вручили їм повідомлення, де роз’яснюється, які межі прибирання, які штрафи на них чекають, якщо вони не приберуть».
Ось ще один порушник. Під прицілом інспекторів відділення банку. Тут ситуація аналогічна. Почистили від снігу та льоду лише свої східці. Хоча, за стандартом, мали б почистити ще й 1,5 метра тротуару.

Ігор Кіта, заступник директора департаменту муніципальної інспекції МВК: «Вхід до приміщення розчищений, а от прилегла територія, хоч вона і незначна (5-7 метрів), у такому стані…».
А ось – самісінький центр міста. Тут значну територію займає заклад швидкого харчування «McDonald’s». Снігові замети прибрати власноруч працівникам закладу не під силу. Потрібна спеціальна техніка. Його керівники вже попереджені про порушення правил благоустрою. Інспектори вирішують з’ясувати: чому їхню вимогу не виконують. Утім, діалог із власником закладу не склався.
Олександр, працівник «McDonald’s»: «Говорил с ассистентом, он говорит, что он уехал как раз за трактором».
Вирішувати питання тепер доведеться в департаменті муніципальної інспекції.
Ігор Кіта, заступник директора департаменту муніципальної інспекції МВК: «Сьогодні ми його чекаємо в міськвиконкомі в 624 кабінеті».
Проблема з закладом харчування, жаліються інспектори, існує вже не один рік.
Наталія Колеснікова, головний спеціаліст відділу інспектування департаменту муніципальної інспекції МВК: «Минулого року в нас також були проблеми з «McDonald’s». Чомусь вони не хочуть виправлятись. Будемо впливати штрафами».
Штрафи цього року значні. За неприбрану від снігу та льоду територію підприємцям доведеться викласти чимало.
Ігор Кіта, заступник директора департаменту муніципальної інспекції МВК: «У цьому році Верховна Рада внесла зміни щодо суттєвого підвищення штрафних санкцій. Для фізичних осіб – мінімум 340 гривень, максимум – 1360. Для юридичних осіб, а також приватних підприємців – від 850 до 1700 гривень».
Простіше не доводити справу до штрафу. Винайняти в комунальних служб транспорт і закупити протиожеледні суміші та прибрати-таки територію від снігу та льоду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x