Новини на ВІККАВіККА-новиниБерег Черкаського моря перетворився на будівельний майданчик

Берег Черкаського моря перетворився на будівельний майданчик

-

- Advertisment -

Берег Черкаського моря перетворився на будівельний майданчик. На Митниці прямісінько на піску ростуть споруди з каменю та цегли. А їм до пари ще й парковка. Такий урбаністичний краєвид із вікон занепокоїв мешканців будинку навпроти. Про це вони листом повідомили ВІККА-НОВИНАМ. Люди впевнені: коїться щось незаконне. Наша Вікторія Курченко з’ясувала, що таки мають рацію.

Вікторія Курченко, кореспондент: «Пляжний сезон завершився, зате розпочався будівельний. Прямісінько на піску по вул. Героїв Дніпра ростуть дві капітальні споруди».

Над Дніпром нависла кам’яна фортеця. Усередині, як у лабіринті. Розміри теж нескромні. Повсюди тут просторі арки. Крізь них добре видно інший новобуд. Цей уже із цегли та з добротними підмурками. Ніде й згадки писаної немає, що то буде. Зате знають охоронці. Вони саме ладнають шлагбаум на новій парковці. Тут теж до того був пісок.

Охоронці: «Чули, спорткомплекс. Ото таке… душові, роздягальні, щось таке перекусить, столовка якась, таке нам говорили».

Усю цю ділянку ще три роки тому міська рада віддала в оренду приватнику. На 49 років. Дотепер, кажуть у департаменті містобудування, претензій до орендаря не мали. Бо той навів лад на пляжі.

Олександр Ільченко, директор департаменту містобудування МВК: «На цій земельній ділянці повинні були бути розташовані поля для гри у пляжний волейбол, футбол. Тому все те, що там робиться на сьогодні, на мій погляд, це просто, не знаю… просто «беспрєдєл».

Солідарні з посадовцем в обласній Держархбудінспекції. Щоправда, перевіряльники розгледіли новобуди не відразу, а коли ті були заввишки в поверх. Зате вже оштрафували власника на 170 тисяч гривень. Ще 10 із нього візьмуть за те, що попервах вимогу зупинити будівництво проігнорував.

Андрій Захарченко, начальник Держархбудінспекції в Черкаській області: «Тут не то, что не было никаких «дозвільних документів», тут не было и исходящих документов – «містобудівних умов і обмежень», которые выдает архитектура Черкасского горсовета, то есть основы для проектирования. По чем строят люди – непонятно».

Богдан Колядко, директор підприємства-орендаря: «Ми неодноразово зверталися до міської влади. Були такі відтермінування, знаєте: ось розглянемо питання, ось там будемо чекати якихось змін у забудові прибережної смуги чи Дніпра. Це можна чекати 3-5-8 років… 10 років».

Нетерплячий директор фірми-орендаря запевняє: проект забудови пляжу він має. Із собою просто не взяв. Чоловік пояснює: разом із інвестором стараються винятково на благо відпочивальників і спортсменів.

Богдан Колядко, директор підприємства-орендаря: «Незрозуміло одне, ви знаєте, ставиш собі питання, що поганого ми робимо?! Таке враження, що ми щось там будуємо або наркокартель, або бордель. Незрозуміла позиція».

Натомість така позиція приватника не зрозуміла природоохоронній прокуратурі. Бо на березі, так близько до води, не те що будувати не можна, навіть парковка – табу, каже прокурор.

Іван Лут, черкаський міжрайонний природоохоронний прокурор: «У разі встановлення факту порушення вимог законодавства, тобто будівництва або іншого порушення, вона тягне за собою розірвання договору оренди земельної ділянки. Є підстави для розірвання договору оренди земельної ділянки, у подальшому приведення земельної ділянки у належний стан. Можливо, за результатами перевірки прокуратурою буде підготовлена позивна заява до суду».

Чи зрівняють цей будмайданчик із піском – стане відомо за кілька тижнів. Тоді має завершитися прокурорська перевірка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x