Новини на ВІККАПолітичні новиниМедведчук розповів про те, як Україна виявилась на останньому...

Медведчук розповів про те, як Україна виявилась на останньому місці в Європі

-

- Advertisment -

У листопаді минулого року українська влада відзначала п'яту річницю Євромайдану – відзначала без звичного пафосу і гучних промов. Втім, не дивно. В країні популізму, який перемагає здоровий глузд, народ більше не вірить у євроінтеграційні казки. Так званий цивілізований вибір, нав'язаний "майданними лідерами", обернувся крахом економіки, зубожінням населення і переходом колись незалежної, суверенної держави Україна під зовнішнє управління.

Обіцяна єврореформаторами зарплата в € 1000 не стала реальністю в Україні. І за нинішньої влади не стане. Зате ціни і тарифи вже злетіли до рівня європейських, і українці, які отримують жебрацькі зарплати, змушені платити за комунальні послуги практично стільки ж, скільки і жителі найбагатших європейських країн.

Згідно з даними МВФ, у 2018 році Україна за обсягом ВВП на душу населення стала найбіднішою країною Європи і зайняла останнє місце. У світі Україна на 134-му місці з 186 країн світу з показником $ 2656,01. Вище – Молдова з показником $ 2694,469 (133-тє місце). Наприклад, рівень ВВП на душу населення в Словаччині склав $ 17660, в Угорщині – $ 14210, в Польщі – $ 13820, в Румунії – $ 10790.

Найнижча мінімальна заробітна плата серед країн Європейського Союзу зафіксована в Болгарії – $ 300, Литві – $ 460, Румунії – $ 469, Латвії – $ 494, Угорщині – $ 512, Словаччини – $ 552, Польщі – $ 578. А в Україні цей показник – $ 148,2.

Україна посідає останнє місце в Європі і за розміром середньомісячної заробітної плати – за підсумками 11 місяців 2018 року вона становить трохи більше $ 320. Для порівняння: середня заробітна плата в Молдові – $ 375,8, в Болгарії – $ 754, в Литві – $ 1049, в Румунії – $ 938, в Угорщині – $ 1325, в Польщі – $ 1398, у Словаччині – $ 1490.

Україна посідає останнє місце в Європі і 123-е місце серед 140 країн світу в рейтингу особистого багатства громадян від CreditSuisse (GlobalWealthReport). Станом на середину 2018 року цей показник склав $ 1563 на одного дорослого жителя. У рейтингу нас випередили навіть такі африканські країни, як Камерун ($ 2282) і Кенія ($ 2306). Ці показники не говорять, а кричать про масове зубожіння мільйонів українців.

Всі ці міжнародні рейтинги свідчать про те, що Україна опинилася серед світових лідерів з падіння рівня життя громадян. Фактично за п'ять років реформ євроінтегратори досягли лише одного – зробили більшість українців вже не бідними, а жебраками. Зате в тому, що стосується бізнес-корупції (рейтинг Ernst & Young), Україна була більш ніж успішною, зайнявши 1-е місце серед 41 країни Європи з результатом 88%. Закономірно, що в іншому рейтингу, безпосередньо пов'язаному з корупційним, – рейтингу економічної свободи – наша країна посідає останнє місце в Європі і 150-е місце серед 186 країн світу.

У цих умовах Україні необхідно повернутися до захисту національних інтересів шляхом створення особливих економічних умов, в першу чергу – до відновлення торговельно-економічних відносин з Росією і країнами СНД, де знаходиться основний експортний потенціал нашої держави.

"Опозиційна платформа – За життя" виступає за: зміну вектора економічної інтеграції, що забезпечить повернення на традиційні ринки збуту; створення інвестиційного клімату, який відсутній в протягом п'яти років панування євроінтеграторів, що знаходяться під зовнішнім управлінням; перегляд умов приєднання до СОТ і зону вільної торгівлі з Євросоюзом в сторону захисту національних економічних інтересів; проведення комплексної податкової реформи.

Україна повинна стати мостом між Росією і Європою – саме це забезпечить підвищення рівня життя і добробуту громадян!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах машина збила жінку, постраждала померла у лікарні

В ДТП у Черкасах постраждала жінка, вона померла у лікарні. Повідомляє Поліція Черкащини. ДТП сталася вранці на вулиці Чигиринська у...

У Черкасах провели в останню путь двох бійців – медика і сапера

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі провели в останню путь двох військових, які до останнього боронили суверенітет України. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x