Новини на ВІККАВіККА-новини«Людяна стоматологія» на Черкащині

«Людяна стоматологія» на Черкащині

-

- Advertisment -

Він не хотів бути адміністратором. Прагнув працювати лише за фахом – лікувати людей і удосконалювати свою майстерність. Водночас майже все професійне життя доводилося управляти та господарювати. Напередодні 40-річчя медичного закладу головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки Іван Коваленко розповідає про свої кроки на шляху до успіху. Сьогодні заслужений лікар України не зупиняється на досягнутому. Він продовжує розбудовувати поліклініку, консультувати пацієнтіві робити складні операції. Юлія Кропива знає більше про «болючу стоматологію» з людським обличчям.

Цю маніпуляцію лікар Коваленко робить щодня по кілька разів. І щоразу зі співчуттямі розумінням.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Якщо лікар буде черствий, він ніколи не буде добрим лікарем».
Що таке зубний біль, він пам’ятає ще з дитинства.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Був такий період у дитинстві. У мене були флюси (нагноєнняв яснах) у молочних зубах. Ходив до лікаря,в нього була ножна бормашина, я думав собі: чи можна щось придумати, щоб не було так боляче».
Сільський хлопець про свою мрію стати стоматологом – нікому не розповідав. Але довго готувався. До Львівського медінституту вступив із першого разу. Випускнику вже через рік почали пропонувати керівні посади. Хоча лікар мріяв лише про фахове удосконалення, довелося очолюватий міську,й обласну стоматологію.

Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Мені треба було 5-6 хворих, сьогодні чверть ставки треба, щоб було 3-4 хворих, але менше 8-10 осіб не буває».
Найбільша гордість лікаря – обласна стоматполіклініка. Більше 40 років тому Іван Коваленко ініціював її будівництвой успішно довів справу до кінця.
Тетяна Власенко, головна медсестра: «Іван Олексійович – головний лікар, аленасамперед господар. Він знає, де, що, почім взять».
Кожні починання в стоматології – теж успішні. Першими в Україні черкаські «зубники» започаткували індивідуальне лиття зубних протезів, першими написалита впровадили профілактичну програму. Іван Коваленко – один із перших почав реставрувати зуби.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Починав сам – тяжко переживав, бо треба було переконати на своєму прикладі. Багато лікарів потім навчалисяв нас».
Заслужений лікар України кожного дня консультує пацієнтів. Нерідко береться за складні операції.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Це дівчина з Монастирища, їй 12 років. Проблеми з прикусом, дівчина комплексувала».
Сьогодні ця пацієнтка заміжнята має двох дітей. А Іван Коваленко працює над тим, щоб робити іншим бездоганні усмішки.
Наталія, пацієнтка: «Мені не довелося багато розповідати про проблеми, сам побачив і навіть, ніж я думала, на жаль».
Лікар і вдома не зраджує улюбленій стоматології – годинами розповідає про роботу.
Надія, дружина: «Він увесь там, на роботі живе. Живе проблемами поліклініки, проблемами співробітників. Але він і надійний родич. Він увесь час піклується про моїх і своїх рідних».
Іван Коваленко любить доглядати за рослинами. Своїми руками посадив сотні дерев. Лікар пишається своє родиною. Троє дітей і четверо внуків завжди готові підтримати батьката дідуся.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Черкаські Мавпи» зіграють на благодійному турнірі в Івано-Франківську

З 20 по 22 вересня в Івано-Франківську відбудеться благодійний турнір з баскетболу до Дня захисників та захисниць України. Про...

Водію, який збив сім’ю з дитиною в Умані, дали умовний термін

37-річний чоловік отримав умовний термін за скоєну аварію, в якій постраждала ціла родина: сторона обвинувачення готує апеляційну скаргу. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x