Хотіла посмакувати, а дістала небезпечне захворювання. На Полтавщині жінка придбала в’ялену рибу черкаського виробництва, ймовірно від якої заразилася ботулізмом. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
У фахівців відомства виникла підозра, що випадок захворювання пов’язаний саме із вживанням продукції виробника із Черкас. Щоб підтвердити це, вони навідалися на підприємство з позаплановою перевіркою дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарних та ветеринарних норм і правил у рибопереробному цеху.
Під час перевірки було встановлено, що у підприємця відсутні будь-які документи щодо виробництва та реалізації в’яленої риби. Натомість він запевнив, що документи на продукцію, які було представлено в торговельній мережі на Полтавщині, ним не видавались, а підпис та печатка підроблені.
Водночас фахівці Держпродспоживслужби виявили на підприємстві низку грубих порушень, як-от незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, відсутність лабораторного контролю тощо.
Матеріали перевірки фахівці передали до прокуратури Черкаської області, яка й визначатиме міру відповідальності підприємця.
Як повідомляв сайт vikka.ua, через пиво й рибу у стоматполіклініці Черкас проведуть спецперевірку.