Новини на ВІККАВіККА-новини"Дерибан" депутатських місць

“Дерибан” депутатських місць

-

- Advertisment -

Битва за мандати триває. У Черкаській районній раді другий тиждень ділять депутатські місця. Конфлікт між одвічними опонентами: “Партією Регіонів”і «Батьківщиною». За підрахунками райвиборчкому, по вісім мандатів у райраді здобули обидві політсили. Та біло-сердечні запевняють: через махінації комісії регіоналам дістався лишній мандат. У ситуації розбиралася кореспондентка ВІККА-НОВИН Ольга Скорик.

Вибори закінчилися, а «розборки» все тривають. У Черкаській районній виборчій комісії суперечки довкола розподілених мандатів. Усьому виною різні дані результатів голосування за депутатів до Черкаської райради. Голова комісії, Ольга Жирна, запевняє:
Ольга Жирна, голова Черкаської районної ТВК: «Дійсний протокол оцей уточнений, надуточнений №3, де “Партія Регіонів” – 6671, «Батьківщина» – 6562. Кількість виборців, які не підтримали жодного кандидата в депутати, 3253».
Та представники Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» таким даним віри не ймуть. Демонструють купу протоколів із мокрими печатками з дільничних виборчих комісій. Ці протоколи біло-сердечні надавали й до суду.
Євген Геращенко, депутат Черкаської районної ради: «Суд чітко встановив, що за Черкаську районну організацію “Партії Регіонів” проголосував 5391 виборець, проти всіх – 4491 виборець».

У третьому надуточненому протоколі райвиборчкому, який демонструє голова, у “Партії Регіонів” голосів побільшало – майже на тисячу триста. А в графі «проти всіх» настільки ж зменшилося. Позивачі пояснюють.
Євген Геращенко, депутат Черкаської районної ради: «Черкаська районна виборча комісія при підтвердженні підсумків і результатів голосування взяла більше, ніж 1300 голосів від «проти всіх» і додали “Партії Регіонів”. Нічого не робили, одна проста маніпуляція –звідти забрали, а туди переставили».
Ольга Жирна, голова Черкаської районної ТВК: «Ніяких ми не крали голосів. У нас протоколи правильно пораховані, згідно з мокрими протоколами ДВК і сільськими виборчими комісіями. Все порахованота зроблено правильно».
Внаслідок такого підрахунку “Партія Регіонів” здобула, хоч і мінімальну, та перемогу в Черкаському районі.
Євген Геращенко, депутат Черкаської районної ради: «У результаті цих махінацій розподіл мандатів став зовсім іншим. У нас замість 9 стало 8. Ав “Партії Регіонів”, замість 7, – 8. Таким чином, украдений 1 мандат».
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» опускати рук не збирається і планує звернутися до правоохоронців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x