Щоденник здоров'я: весняний авітаміноз

 ...

 

Картопля
Завдяки вмісту калію картопля сприяє виведенню з організму води і кухонної солі, що покращує обмін речовин. Особливо багата калієм печЕна картопля, бо зберігає максимум корисних речовин. Її рекомендують вживати при гіпертонії, атеросклерозі і серцевій недостатності. Британські учені виявили: картопля містить кокоаміни - речовини, які сприяють зниженню кров'яного тиску.Втім, часте вживання картоплі призводить до підвищення рівня глюкози в крові, підвищує ризик розвитку цукрового діабету II типу.

Капуста квашена
У 100 г квашеної капусти - близько 19 калорій, а в порції салату, заправленого пісним маслом - близько 50 калорій. Капуста не містить жирів,  натомість вона багата на клітковину, вітаміни групи В, С, К, мінеральні речовии. У ній містяться молочна і оцтова кислоти, що пригнічують розвиток гнильних бактерій. Стародавні лікарі Діоскорид, Гален і Авіценна співали цьому овочу дифірамби. Квашена капуста доречна при вживанні знеболюючих, оскільки ці препарати можуть знизити в організмі вміст фолієвої кислоти, заліза, цинку, вітаміну С, які містяться в капусті, а ще апельсинах, грейпфрутах, гарбузовому насінні.

             

Дата виходу

Час виходу

понеділок

20:20

неділя

09:40

Наталія Земна -фітотерапевт, використовує діагностичні методи, які ґрунтуються на багатовіковому досвіді української народної медицини. Академік Екологічної академії наук, президент Всеукраїнського товариства «Зелена планета».

 

Авітаміно́з
Захворювання,  яке є наслідком неповноцінного харчування, в якому відсутні які-небудь вітаміни. Причини авітамінозу: неякісне, недостатнє харчування, порушення процесів травлення, приймання ліків для підвищення згортання крові, шкідливі звички. Симптоми авітамінозу: сонливість, хронічна втома, поява вугрів, прищів, зниження гостроти зору, потенції, випадіння волосся, пародонтоз, часті застуди, дратівливість, зниження уваги, пам’яті. 


 

Занотуйте у власний Щоденник здоров’я поради від Наталії Земної:

Для боротьби з авітамінозом навесні збільшуйте вживання печеної картоплі та квашеної капусти.
  • Для покращення роботи кишківника вживайте сік з квашеної капусти: до півсклянки соку додайте 1 столову ложку олії та пийте натщесерце.
  •  

     

     

     

     

    Свої пропозиції щодо програми «Щоденник здоров'я» ви можете запропонувати її автору Ірині Гришко або зателефонувати: 0(472) 35-31-64

    • Facebook