Новини
Архів новин
Оберіть дату

Вилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади фаст-фуду

 ...
Вилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади фаст-фуду

Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили 7 закладів фаст-фуду. Як результат – призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад півсотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Про це інформує прес-служба управління.

Так, працівники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:

– власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;

– до роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;

– не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;

– не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;

– частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;

– працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;

– на синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;

– приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;

– фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.

За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі, фізичним особам-підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:

– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;

– призупинити роботу двох закладів для проведення санітарного дня.

Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам розповіли, чого не варто їсти біля води.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

  • Facebook