Країнка-Цікавинка: розповідь про геконів

 ...

 

      

Дата виходу

Час виходу

четвер

20:05

субота

08:15

ПЛЯМИСТИЙ ЕУБЛЕФАР - ящірка сімейства геконів. Поширений в Східній і Південно-західній Азії. Загальна довжина приблизно 20 сантиметрів. Населяє кам'янисті передгір'я і піски.
До речі, а чи не здається вам, що еублефар дещо схожий на леопарда? Дійсно, щось таки є, - скажете ви. Схожість з леопардом у цієї ящірки посилюється не лише через круглу голову з мигдалеподібними очима, а й через - повільну і обережну ходу, яка дещо нагадує рух плямистого хижака.
Найкращий грунт для цих тварин — суміш піску з галькою. На грунті мають бути укриття у вигляді пласких камінців і нірок. Температура утримання має складати 30-31°c вдень і 20-21°c вночі.
У природі плямистики харчуються різними комахами, дрібними ящірками.  В умовах тераріумів еублефарів годують цвіркунами. Дорослий еублефар з'їдає 5-7 цвіркунів розміром близько 2 см. А тепер давайте дізнаємося, навіщо ж еублефарам такий товстий хвіст!
У неволі еублефари живуть до 20-30 років. Ведуть виключно нічний спосіб життя. Плямистих еублефарів у тераріумах тримають досить часто. Спробуйте і ви. Можливо саме вам він по-особливому посміхнеться та потоваришує з вашою дружньою родиною!

 

 

Свої пропозиції щодо програми «Країнка-Цікавинка» ви можете запропонувати її автору та ведучій  Гнєушевій Євгенії  або зателефонувати: 0(472) 35-31-64

 

 

  • Facebook